2 l apă, 1 l borş, 1 kg carne de miel, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă, verdeaţă, cozi de ceapă verde, sare, 3 linguri orez, 1 gălbenuş, 2 Iinguri desmântână.

Carnea de miel se pune la fiert şi după ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un morcov, un pătrunjel şi o ceapă mică tăiate mărunt. Când sunt fierte, se  adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin şi 2 — 3 linguri de orez. Se lasă să fiarbă orezul, se adaugă borşul fiert separat şi apoi se drege în castron cu un gălbenuş şi 2 linguri de smântână.

În loc de orez se pot pune găluşte: se freacă o lingură de unt  cu un ou  până se face ca o cremă. Se pune sare şi se adaugă făină până ce compoziţia devine ca o smântână groasă. Se ia cu o linguriţă din compoziţie şi se dă drumul  găluştelor în ciorbă când aceasta clocoteşte. Se fierb  15 minute.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here