300 g făină, 100 g zahăr, 100 g marţipan, un praf de sare,1/2 linguriţă de scorţişoară praf, un pachet de praf de budincă de ciocolată, 150 g unt, 2 ouă.

Punem făina cu zahărul într-un castron, adăugăm marţipanul tăiat bucăţele, sare, scorţişoară şi praful de budincă de ciocolată. Se rade untul  şi se adaugă ouăle. Totul  se frământă bine până la obţinerea unui aluat omogen. Învelim aluatul într-o folie şi îl lăsăm timp de 2 ore la frigider. Din aluat luăm bucăţele de dimensiunea unei nuci şi, cu vârful degetelor  facem un sul subţire ca un cârnăcior. Din acest sul  facem covrigei care se coc în tavă tapetată cu hârtie de copt  la cuptor timp de 15- 20 de minute.

Glazura de ciocolată se lasă să se topească pe baie de aburi. După topire, ungem covrigeii şi îi stropim cu bombonele colorate. Se lasă la răcit pe un grătar.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here