400 g carne de porc tăiată bucăţi, o cutie de ananas cuburi, 5-6 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin alb dulce, un vârf de cuţit de pastă de chili, 3 linguriţe de amidon, 2 gogoşari sau ardei roşii, 2 linguri de ulei, 2 linguri de ketchup, o lingură de oţet alb, zahăr şi sare.

Este o reţetă pentru 4 porţii.

Carnea se pune într-un castron.  2 linguri de compot  se amestecă cu 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin, pasta de chili şi 2 linguriţe de amidon şi se toarnă peste carne. Se acoperă cu un capac şi se lasă  30 de minute. Gogoşarii se curăţă şi se taie felii subţiri. Carnea din castron  se lasă să se scurgă, apoi se prăjeşte la foc iute în ulei  încins. Se adaugă gogoşarii, se prăjesc puţin, apoi peste carne turnăm sosul din castron şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute. Restul de compot îl amestecăm cu ketchupul, oţetul şi amidonul, apoi turnăm peste carne şi mai fierbem 10 minute. La ultimul clocot, se pune ananasul. Se poate servi cu orez fiert.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here