200 g bureţi, 3 cepe, 3 linguri de unt, 150 g pâine, 2 cârnaţi de viţel, 200 g şuncă tăiată cubuleţe, o legătură de pătrunjel, sare, piper, un ou, 1,5 kg piept de viţel fără os, 250 ml vin,500 ml supă şi 5 linguri de smântână.

O ceapă fin tocată se căleşte într-o lingură de unt încins. Ciupercile se curăţa, se spală si se toacă mărunt apoi se  călesc împreună cu ceapa timp de 5 minute. Pâinea se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, după care se căleşte în unt. Se scoate umplutura de la cârnat, se amestecă cu smântâna, oul, apoi se adaugă şunca, ciupercile, pâinea şi pătrunjelul tocat. Se omogenizează şi  se condimentează.

Pieptul se bate uşor, se condimentează, apoi se pune compoziţia peste carne. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se prăjeşte în restul de unt. Cele două cepe  se călesc puţin în unt şi se sting cu vinul  şi supa de carne. Punem în tavă ruloul,  ceapa călită,  sosul şi rozmarinul tocat şi băgăm la cuptor  circa o oră şi jumătate la foc iute. Din când în când, o întoarcem şi o stropim cu sosul din tavă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here