Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii lupta cu propria lor greutate. Stilul de viata tot mai stresant din anul 2014 ne cam obliga sa neglijem ceea ce mancam. O idee destul de proasta care se resimte in kilograme in plus. In primul rand, greutatea peste media normala nu este benefica. Organismul este suprasolicitat pentru a tine in viata mai mult decat este conceput. La un moment dat acesta va ceda. Inima nu este obisnuita sa lucreze atat de intens si dupa cum stiti, cei mai multi oameni grasi sufera de boli cardiace.

Alimentatia nesanatoasa sa fie oare singurul factor care ne ingrasa? Nu chiar… sedentarismul este o alta cauza majora. Desi salile de fitness sunt arhipline, se pare ca nu este de ajuns. Salile sunt pline cu oameni care constientizeaza ca au o problema ce necesita o schimbare. Dar ce se intampla cu cei care nu constientizeaza acest lucru? Acestia sunt cei care se imbolnavesc si mor prematur din neglijenta. E pacat zic, viata e frumoasa si merita traita la capacitate maxima. Este adevarat ca serviciul, jobul ne ocupa destul de mult timp, incat nu mai avem timp si de alte lucruri. Ma uit la mine, 15 zile pe luna muncesc de la 5 dimineata la 11 noaptea. In acele zile chiar ca nu as mai putea face nimic, insa atunci cand nu sunt la munca reusesc sa fac putina miscare.

Exista insa o solutie pentru cei care doresc sa slabeasca, un mic ajutor as putea spune in lupta cu kilogramele. Acesta se numeste crom organic. Are rolul de a potoli foamea intr-o anumita masura. Bineinteles, nu trebuie facut abuz de el. Este doar un ajutor si dietele echilibrate, mersul la sala nu trebuie sa lipseasca din programul nostru normal.

E bine sa mai avem din cand in cand nu astfel de mic ajutor, altfel devine demoralizant. E o lupta pe termen lung si e foarte usor sa fii dezamagit mai ales ca rezultatele nu se vad instant. E de durata. Trebuie daor sa avem o mentalitate de invingator si sa ne dorim cu adevarat schimbarea. Cei care constientizeaza problema au castigat deja jumatate de lupta.

Cunosc oameni care au slabit si oameni care se chinuie de ani de zile sa slabeasca. Unii imi povesteau ca au renuntat sa manace paine, nu mai mananca mult dar nu slabesc. Au mai spus ca nu fac miscare. Mare gresala. Sedentarismul nu este cel mai bun aliat al tau in lupta cu greutatea. Am mai spus-o si o repet. Trebuie combinate toate pentru a avea rezultate vizibile. Sunt de parere ca atata timp cat ai ambitie si iti doresti cu adevarat, nimic nu este imposibil de realizat.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here