Ingrediente: pentru 10 kg castraveţi este nevoie de 6 l de apă, 6 linguri de sare, o lingură de piper, 1 ardei iute, o ţelină, 2 morcovi, 2 crenguţe de cimbru, o crenguţă de tarhon, mărar, 2 crenguţe de vişin, 4 rădăcini de hrean, o căpăţână de usturoi, 100 ml de oţet şi o lingură de zahăr.

Preparare: Se pun castraveţii  într-o oală mare turnând peste ei circa 7 l de apă fiartă şi 6 linguri de sare. Se acoperă cu un capac şi se lasă până a doua zi când se scot din saramură.
Punem în borcane  mărar şi cimbru pe fund, apoi  castraveţii – în picioare, iar printre ei se adaugă felii de morcov, ţelină, căţei de usturoi şi fâşii de hrean. Repetăm operaţiile până se umple borcanul. Usturoiul rămas, vişinul, frunzele de ţelină, ardeiul iute, mărarul şi hreanul, se pun deasupra .
6 l de apă se pun la fiert cu sare, piper, cimbru, tarhon, oţet şi o lingură de zahăr. Se toarnă fierbinte peste castraveţi, se leagă cu celofan şi se păstrează la cald până a2a zi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here