Stim cu totii cum sunt copiii, capriciosi si mofturosi. Atunci cand ajunge la gradinita/scoala, trebuie obisnuit cu mancatul la prima ora. Copilul vine dupa o perioada in care nu se trezea la ora fixa, astfel nu este obisnuit cu instituirea unui program de viata si mai ales alimentar.
Cei care doresc sa isi “convinga” copiii cu usurinta sa ia micul de jun, trebuie sa respecte cateva reguli simple, reguli ce nu prea dau gres, dupa cum urmeaza.
- Copilul trebuie trezit cu mult inainte de a pleca catre scoala/gradinita, astfel incat sa aiba timp sa se dezmeticeasca. Un copil somnoros e prost dispus si nu are chef de nimic, nu doar de mancat.
- Unii copiii adora sa stea prin bucatarie. Sunt in perioada de formare si sunt destul de curiosi. Parintii care incearca sa prepare micul dejun impreuna cu cel mic reusesc sa ii faca sa manance fara batai de cap.
- Copiii mananca mai usor daca mai sta cineva la masa cu ei. Acesta este un lucru stiut si dovedit prin studii, asa ca parintii cu copii mofturosi dimineata ii pot convinge sa pape stand la masa odata cu ei.
- Stabilirea unui program dimineata scuteste de plansete si “morocanisme”. Daca cei mici au in cap de seara ce au de facut dimineata la prima ora, in primul rand devin mai ordinati si mai organizati, in al doilea rand se vor trezi cu chef de viata, nu cu plansete. Deci, un orar la prima ora se impune.
- Vorba si distragerea atentiei. Cred ca este cea mai buna metoda de a-l deruta pe cel mic de la imbufnare si plansete, reusind astfel sa il convingi sa manance.
- Acordarea de premii stimuleaza competivitatea iar cel mic va trece peste suparare si va vrea recompensa cu orice pret. Puteti sa ii acordati cate o bulina rosie sau o steluta pe care sa le puneti impreuna intr-un tabel. Copiii sunt super motivati cand aud de recompense.
Cam acestea ar fi 6 trucuri pentru a-l convinge pe cel mic sa renunte la plansetele cu noaptea-n cap atunci cand vine vorba de trezire, si convingerea lui sa coopereze in ceea ce priveste papatul micului dejun.