SHARE

Stim cu totii cum sunt copiii, capriciosi si mofturosi. Atunci cand ajunge la gradinita/scoala, trebuie obisnuit cu mancatul la prima ora. Copilul vine dupa o perioada in care nu se trezea la ora fixa, astfel nu este obisnuit cu instituirea unui program de viata si mai ales alimentar.

Cei care doresc sa isi “convinga” copiii cu usurinta sa ia micul de jun, trebuie sa respecte cateva reguli simple, reguli ce nu prea dau gres, dupa cum urmeaza.

  1. Copilul trebuie trezit cu mult inainte de a pleca catre scoala/gradinita, astfel incat sa aiba timp sa se dezmeticeasca. Un copil somnoros e prost dispus si nu are chef de nimic, nu doar de mancat.
  2. Unii copiii adora sa stea prin bucatarie. Sunt in perioada de formare si sunt destul de curiosi. Parintii care incearca sa prepare micul dejun impreuna cu cel mic reusesc sa ii faca sa manance fara batai de cap.
  3. Copiii mananca mai usor daca mai sta cineva la masa cu ei. Acesta este un lucru stiut si dovedit prin studii, asa ca parintii cu copii mofturosi dimineata ii pot convinge sa pape stand la masa odata cu ei.
  4. Stabilirea unui program dimineata scuteste de plansete si “morocanisme”. Daca cei mici au in cap de seara ce au de facut dimineata la prima ora, in primul rand devin mai ordinati si mai organizati, in al doilea rand se vor trezi cu chef de viata, nu cu plansete. Deci, un orar la prima ora se impune.
  5. Vorba si distragerea atentiei. Cred ca este cea mai buna metoda de a-l deruta pe cel mic de la imbufnare si plansete, reusind astfel sa il convingi sa manance.
  6. Acordarea de premii stimuleaza competivitatea iar cel mic va trece peste suparare si va vrea recompensa cu orice pret. Puteti sa ii acordati cate o bulina rosie sau o steluta pe care sa le puneti impreuna intr-un tabel. Copiii sunt super motivati cand aud de recompense.

Cam acestea ar fi 6 trucuri pentru a-l convinge pe cel mic sa renunte la plansetele cu noaptea-n cap atunci cand vine vorba de trezire, si convingerea lui sa coopereze in ceea ce priveste papatul micului dejun.

S-ar putea să îți placă și...

Care sunt cele mai frecvente greșeli în creșterea copiilor? Din păcate nu există un manual ca la școală pe care fiecare părinte să-l folosească în creșterea copilului. Fiecare părinte crește copilul așa cum crede el de cuviință că-i în regulă dar de multe ori,...
Ce greșesc părinții atunci când discută cu copii despre sex? Discuțiile despre sex nu prea există în interiorul familiilor românești iar acolo unde există, se fac niște greșeli monumentale. S-a ajuns în această situație pentru că părinții noștri au fost educați...
Programul de somn. Iată cum adormi mai repede un copil Cine este părinte cu siguranță știe cât de dificil este să impui un program de somn copiilor. Mai de grabă, în primii ani, copilul este cel care impune programul de somn părinților, nu invers. Din fer...
Cum să-ți dai seama că al tău copil este hărțuit de către colegii de c... Un copil hârțuit la școală este în principiu un copil foarte sensibil și stresat. Fenomenul Bullying este foarte prezent în școlile din România pentru că din păcate nu toți copiii aduși în aceste inci...
De ce copiii nu merită telefoane scumpe Fiecare părinte dorește ce-i mai bun pentru copilul lui dar uneori cred că se merge mult prea departe. Să cumperi unui copil de 8 ani care este în clasa I un iPhone 7, mi se pare ca și cum ai cumpăra ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here