SHARE

Pai in mod normal te duci si cumperi, nu? Doar ca nu intotdeauna te duci si cumperi exact obiectul de care ai nevoie, sau nu intotdeauna il cumperi pe cel mai calitativ. In principiu, pompele acestea sunt folosite pentru alimentarea cu apa a consumatorilor casnici, sunt folosite pentru alimentarea cu apa pentru irigatii si cam atat. Pe la tara, prin satele in care apa potabila nu vine prin conducta, ci prin put, sunt folosite destul de des aceste pompe.

Practic, tehnologia e facuta pentru a ne usura viata, nu pentru a ne-o complica. Din acest punct de vedere, pompe submersibile de presiune sunt necesare in fiecare gospodarie batraneasca. Atunci cand treci de o anumita varsta, chiar daca ai fost obisnuit o viata intreaga cu munca, scosul apei din fantana si caratul ei cu galetile in zori de zi devine o problema. De ce sa nu folosim pompe submersibile de presiune pentru a pompa aceasta apa pana la robinet? In acest fel, ne apropiem si noi mai mult de civilizatie si reusim sa aducem confortul intr-o zona obisnuita doar cu muncile grele.

E bine sa ai la batranete un ajutor in tehnologie, chiar daca stim cu totii ca batranii sunt impotriva adaptarii la nou. E de ajuns sa te uiti pe strada sau prin parcuri si o sa vezi batranii in aceleasi haine care erau la moda inainte de 1990. Au ramas in timpul lor incorsetati, incapabili sa mai vada lumea de azi plina de noutate si tehnologie. Ati vazut ca abia sunt in stare sa foloseasca un telefon mobil, au nevoie de acele telefoane mai “simple” pentru a reusi sa le foloseasca. Bineinteles ca vor fi si impotriva pompelor de apa si tuturor acestor “ajutoare”. Mandrii si increzatori, batranii prefera sa moara cu galeata cu apa in mana dar cu mandria si cu optimismul in buzunar. Asa au fost caliti la vremea lor, sa se descurce singuri indiferent de baoala si de greutati. Pacat ca in ziua de azi tinerii sunt tinuti in puf de parinti. Sunt curios cand vor ajunge la batranete cum or sa se descurce, le cam lipseste determinarea pe care o vad in ochii batranilor din ziua de azi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here