Alimentatia celor mici pe timp de iarna trebuie sa fie destul de stricta si tinuta sub control. Astfel, am alcatuit o lista cu cateva alimente ce nu trebuie sa lipseasca din meniul celor mici in acest sezon in care temperaturile ajung si la -20 de grade Celsius.

Astfel, pe timp de iarna, cel mic trebuie sa consume cel putin 3-4 oua pe saptamana. Desi considerate toxice pentru organism, iarna copii pot fi ajutati de ouale tratate termic. Vitaminele, proteinele si grasimile sunt aliatul lor in sezonul rece. De asemenea, nu trebuie sa le lipseasca nici nucile. Sistemul imunitar al copilului are nevoie de vitaminele disponibile in nuci, alune, arahide, migdale si mult astfel de alimente ce pot fi considerate “de rontait”.

Laptele si produsele lactate sunt bogate in calciu si fosfor, asa ca frigul va fi suportat mai usor de cel mic in cazul in care are o dieta bogata in lactate. Sa nu uitam de mierea atat de dulce si atat de indragita de cei mici sau de cerealele cu laptic ce nu trebuie sa le lipseasca niciodata de la masa de dimineata.

Nu in ultimul rand, pe timp de iarna, cei mici au nevoie de foarte multe legume si fructe. Toate proaspete bineinteles. Pentru un sistem imunitar de invidiat, fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul lor zilnic.

Cu cat mai echilibrat regimul alimentar pe timp de iarna si mai orientat inspre natural, cu atat mai sanatos va fi organismul celui mic si mai rezistent impotriva virozelor si gripelor de sezon.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here