SHARE

Desi rata natalitatii in Romania a inceput sa coboare destul de vertiginos in ultimii ani, inca mai exista oameni care se gandesc sa aduca pe lume un copil. Daca stam sa ne gandim mai bine, copilul este scopul vietii noastre pe pamant impreuna cu intemeierea unei familii. Dupa ce ne-am intemeiat o familie putem sa aducem pe lune si un copil, insa foarte multi se feresc sa faca acest pas. Toti se tem de cheltuielile ce implica un asemenea angajament, frica generata de instabilitatea materiala si sociala. In ziua de azi, nimeni nu iti mai asigura un loc de munca de durata sau faptul ca daca iti cumperi o casa, o vei putea plati si peste 25 de ani.

Asadar, care sunt cele 5 lucruri de care vei avea nevoie in momentul in care vei aduce pe lume un copil?

  1. Hainele sunt foarte importante si desi copilul creste relativ rapid, nu sunt extraordinar de scumpe. Puteti apela si la prieteni sau rude care au avut copii crescuti recent si nu au aruncat hainele.
  2. Patutul in care acesta va dormi este esential. Copilul nu trebuie sa doarma in camera paintilor. Acesta trebuie sa se invete sa doarma singur si un patut ar fi excelent pentru el, de calitate daca se poate.
  3. Interfonul prin intermediul caruia parintii pot vedea orice miscare a copilului in camera si in patutul lui, este o inventie ce nu trebuie sa lipseasca nimanui. Aveti aici unul dintre cele mai bune interfoane pentru supravegherea micutului vostru.
  4. Caruciorul cu care il veti plimba prin oras trebuie cumparat dupa parerea mea dinainte ca micutul sa se nasca. E bine sa fim prevazatori si sa incepem sa dunam din ele dinainte sa fie nevoie de ele cu adevarat, sa nu simtim o cheltuiala atat de mare dupa. Cele mai bune carucioare pentru copii le veti gasi pe  erfi.ro.
  5. Scaunul pentru masina este obligatoriu. Nu trebuie sa il omiteti pentru nimic in lume. Nu ar trebui sa ne referim strict la lege si la frica amenzii pentru a-l cumpara. Scaunul pentru masina al micutului ii va salva viata in caz de accident.

Cam acestea ar fi cateva dintre lucrurile de care veti avea nevoie in cazul in care sunteti niste parinti responabili si ajungeti la concluzia ca a venit momentul sa faceti un copil.

S-ar putea să îți placă și...

Fuga la șomaj. De ce să nu luăm niște bani? Tinerii care vor termina liceul anul acesta vor avea dreptul la șomaj și cunoaștem cu toții acele cazuri în care părinții își împing de la spate copiii să se ducă să depună actele necesare pe motiv că...
Cele mai intalnite greseli in educatia celui mic Din pacate, nu exista un manual dupa care fiecare parinte sa isi educe copilul. Si daca ar exista, nu cred ca s-ar putea aplica nimic din ce scrie in el pentru ca fiecare copil are o personalitate mul...
Mai sunt scutecele o problema in ziua de azi? Parintii imi povesteau ca in anii 80 chiar 90, cand m-am nascut eu, nu existau scutece care se puteau cumpara sau daca existau erau scumpe si mamicile preferau sa foloseasca unele din material textil ...
Cat costa intretinerea unui bebelus? Atunci cand aduci un copil pe lume capeti responsabilitate. Iti iei un angajament ferm ca vei avea grija de el pentru mult timp. Copilul va creste si tu vei imbatrani. Cu cat ai grija de el mai bine c...
Copiii trebuie învățați de mici să își controleze frustrările. Iată do... De cele mai multe ori, în ziua de azi copiii apar pe nepregătite, din greșeală, accidental, lucru care nu-i deloc îmbucurător. Într-o perioadă atât de tehnologizată, în care fiecare tânăr începând cu ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here