SHARE

Desi rata natalitatii in Romania a inceput sa coboare destul de vertiginos in ultimii ani, inca mai exista oameni care se gandesc sa aduca pe lume un copil. Daca stam sa ne gandim mai bine, copilul este scopul vietii noastre pe pamant impreuna cu intemeierea unei familii. Dupa ce ne-am intemeiat o familie putem sa aducem pe lune si un copil, insa foarte multi se feresc sa faca acest pas. Toti se tem de cheltuielile ce implica un asemenea angajament, frica generata de instabilitatea materiala si sociala. In ziua de azi, nimeni nu iti mai asigura un loc de munca de durata sau faptul ca daca iti cumperi o casa, o vei putea plati si peste 25 de ani.

Asadar, care sunt cele 5 lucruri de care vei avea nevoie in momentul in care vei aduce pe lume un copil?

  1. Hainele sunt foarte importante si desi copilul creste relativ rapid, nu sunt extraordinar de scumpe. Puteti apela si la prieteni sau rude care au avut copii crescuti recent si nu au aruncat hainele.
  2. Patutul in care acesta va dormi este esential. Copilul nu trebuie sa doarma in camera paintilor. Acesta trebuie sa se invete sa doarma singur si un patut ar fi excelent pentru el, de calitate daca se poate.
  3. Interfonul prin intermediul caruia parintii pot vedea orice miscare a copilului in camera si in patutul lui, este o inventie ce nu trebuie sa lipseasca nimanui. Aveti aici unul dintre cele mai bune interfoane pentru supravegherea micutului vostru.
  4. Caruciorul cu care il veti plimba prin oras trebuie cumparat dupa parerea mea dinainte ca micutul sa se nasca. E bine sa fim prevazatori si sa incepem sa dunam din ele dinainte sa fie nevoie de ele cu adevarat, sa nu simtim o cheltuiala atat de mare dupa. Cele mai bune carucioare pentru copii le veti gasi pe  erfi.ro.
  5. Scaunul pentru masina este obligatoriu. Nu trebuie sa il omiteti pentru nimic in lume. Nu ar trebui sa ne referim strict la lege si la frica amenzii pentru a-l cumpara. Scaunul pentru masina al micutului ii va salva viata in caz de accident.

Cam acestea ar fi cateva dintre lucrurile de care veti avea nevoie in cazul in care sunteti niste parinti responabili si ajungeti la concluzia ca a venit momentul sa faceti un copil.

S-ar putea să îți placă și...

Educați-vă copiii dacă le cumpărați trotinete electrice, scutere, moto... Copiii din ziua de azi au acces la niște distracții mult peste ce-am avut noi în anii 90 și evident că părinții fac tot ce le stau în putință pentru a le cumpăra tot ce-și doresc cei mici, pe principi...
Cat de mult trebuie rasfatati copiii? Practic, nu exista o carte acre sa te invete pas cu pas cum sa cresti copilul astfel incat sa fii scutit de probleme precum rasfatul. Fiecare parinte e nevoit sa gaseasca propriile modalitati prin car...
De ce unul dintre copii are impresia că iubești mai mult pe fratele să... Să ai un copil este o bucurie foarte mare, să ai doi copii, este o bucurie inimaginabilă. Am apreciat întotdeauna familiile care au câte 2 sau 3 copii, întrucât zeci de ani au de făcut o muncă uriașă ...
Ce reguli trebuie sa respecti cand mergi la mare cu copiii (II) Continuam cu regula numarul trei pe care trebuie sa o respectati atunci cand va duceti la mare si anume semnalele salvamarilor. E bine de stiut ca marea are cateva legi destul de simple si usor de res...
Sunt oare cainii periculosi pentru noii membrii ai familiei? Iata cate... Majoritatea oamenilor obisnuiesc sa creasca un catel de micut si astfel pot garanta faptul ca acesta nu va avea nimic de impartit cu juniorul familiei daca cumva acesta apare intre timp. Totusi, exist...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here