Nu cred ca este o noutate faptul ca pentru o silueta aproape perfecta, este nevoie si de odihna. In ziua de azi, majoritatea neglijam somnul destul de mult. Nu putem sa facem si cariera si sa dormim si cate 12 ore pe zi, asta e clar. Poate doar cei care se nasc bogati si nu sunt nevoiti sa munceasca pentru bani reusesc sa duca adevarate vieti de dive, departe de stres si de grijile pe care cu totii le avem.

Ei bine, ultimele studii arata faptul ca 7 ore si jumatate de somn pe noapte te ajuta sa slabesti dar si sa mentii greutatea pe care ti-o doresti. 2 in 1 cum s-ar spune, insa reusim sa facem rost de aceste 7 ore si jumatate de somn? Exista femei care dorm doar 4-5 ore pe noapte din cauza serviciului si a stresului. Trebuie sa fim constienti de faptul ca un somn scurt si slab calitativ conduce la boli cronice precum diabetul sau cresterea in greutate.

Sa revenim totusi la cele 7 ore si jumatate de somn care, conform specialistilor, cuprinde cele 5 cicluri a cate 90 de minute de somn profund. Este necesar ca atunci cand va treziti la 7:30 sa adormiti intotdeauna inainte de ora 24, insa, nu toti putem sa adormim la comanda, nu? Ei bine, o universitate din Australia spune ca daca mancam condimentat seara, avem asigurat un somn profund dar si o doza extra de energie a doua zi. Sunt mici trucuri de care putem tine cont atunci cand numaratul oilor nu isi face efectul.

Cu toate acestea, puterea de a adormi nu tine mereu de meniul pe care il consumi seara, ci mai de graba de mediul ambient. Conteaza foarte mult sa adormi in liniste, intr-o temperatura ambientala potrivita. Disconfortul creat de Tv pornit sau de caldura/frig cu siguranta te vor face sa numei ceva oi pana sa adormi. Aerisiti bine inainte de culcare, aventi nevoie si de oxigen in camera.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here