Ouale au destul de multe benficii pe care oamenii nu le prea cunosc. Desi au avut pentru multa vreme o reputatie proasta, fiind catalogate drept toxice pentru organism si responsabile pentru un colesterol marit, ouale au nenumarate beneficii pentru sanatate atata vreme cat sunt consumate in cantitati responsabile.

Gravidele in special sunt indrumate sa consume oua deoarece contin coleina. Coleina este o vitamina din categoria B care este benefica pentru dezvoltarea creierului fatului. Cu ajutorul acestei vitamine, scade riscul de aparitie a bolilor psihice la nou nascuti. (dementa sau sindromul Down).

Oul mai reduce pofta de mancare in caz ca nu stiati. Daca aveti parte de un mic de jun bogat in proteine pofta de mancare o sa scada considerabil pe parcursul zilei. Acestea dau senzatia de satietate. De asemenea reflexele sunt imbunatatite datorita consumului de oua. Sunt bogate in tirosina, aminoacidul care contribuie la imbunatatirea considerabila a refelexelor.

Riscul de cancer este de asemenea mai redus in cazul celor care consuma oua. Din nou, antioxidantii sunt de vina. Acestia reduc riscurile aparitiei cancerului si previn aparitia bolilor cadriovasculare. Un ou gatit are la fel de multi antioxidanti precum un mar in caz ca nu stiait.

Tensiunea arteriala este tinuta sub control cu ajutorul ouallor. Proteinele din nou actioneaza precum un inhibator, reducand astfel tensiunea la fel ca medicamentele hipertensivilor.

Ouale au multe beneficii, acestea sunt doar cateva dintre ele. Oa limentatie sanatoasa trebuie sa fie bogata in antioxidanti si proteine, asa ca un consum moderat si responsabil de oua va va ajuta destul de mult in lupta cu o sanatate impecabila. Puteti consuma oua si sub alte forme, nu numai la micul de jun. ouale fierte se pot consuma si la pranz sau la cina. Omleta cu spanac este chiar recomandata pentru o cina sanatoasa.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here