In cele mai frecvente cazuri, diareea apare atunci cand mananci sau bei ceva ce nu-i prieste stomacului tau. Insa, exista si cazuri in care aceasta te loveste fara sa ai nici cea mai mica idee despre cauze. Ei bine, iata cele mai importante 5 cazuri de diaree “inexplicabila”.

  1. Sorbitolul este un indulcitor alimentar pus in diverse alimente in loc de zahar. Guma de mestecat este cea care contine o cantitate destul de mare de sorbitol iar aceasta substanta este cunoscuta pentru sansele de a cauza o diaree. De fapt, daca o sa va uitati atenti pe pachetele cu guma de mestecat, veti vedea ca sunt ceva atentionari in acest sens.
  2. Exercitiile fizice intense pot cauza diaree. Datorita acestora, pot sa apara ceva crampe abdominale urmate de diaree. Daca acestea continua sa apara de fiecare data cand faci efort fizic, trebuie sa consulti medicul specialist.
  3. Giardia este un parazin intestinal care e capabil sa te tina cu diaree timp de saptamani intregi si chiar luni. Este contactat de cele mai multe ori din apa nepurificata, bauta direct din izvoare.
  4. Antibioticele aduc diareea si asta o stim cu totii. Flora intestinala este data peste cap si astfel, modul i care corpul proceseaza schimbarea este destul de diferit.
  5. Alcoolul este ultimul pe lista noastra, berea sau lichiorul sunt renumite pentru puterea de a cauza diaree. Carbohidratii din alcool fermenteaza si cauzeaza gaze cu tranzit intestinal intens. Pentru a scapa, trebuie sa beti foarte mult apa ca sa evitati deshidratarea.

Acestea sunt cele mai importante 5 cauze pentru care diareea poate sa apara din motive cel putin suspecte. Nu trebuie sa va speriati si in orice caz, puteti sa mergeti la medicul de familie sa luati un tratament rapid.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here