SHARE

Atunci cand cel mic plange, din pacate incearca sa iti spuna ca ceva nu ii convine. De cele mai multe ori insa, il doare ceva si cu totii ne punem intrebarea fireasca: care sunt cele mai importante motive pentru care cel mic incepe sa planga? Copiii sunt foarte vulnerabili, mai ales nou nascutii, asa ca cei pana in 3 ani sunt cei mai predispusi la contactarea de boli usoare datorita sistemului imunitar inca nepus la punct.

Atunci cand un copil plange, intotdeauna exista un motiv de ingrijorare si trebuie sa stiti ca cel mai des plange din pricina durerilor de burta, sau colicilor. Durerile de burta sunt foarte frecvente in primele luni de viata deoarece, cum spuneam si mai sus, organismul celor mici este in continua dezvoltare si trebuie sa invete sa se adapteze. Ne dam seama de acesti colici atunci cand bebelusul are burtica tare, bombata si isi incordeaza maini,e ori se ghemuieste. Problemele de digestie dar si aerul inghitit odata cu laptele sunt cauzele principale ale colicilor si puteti scapa de ele masand usor burtica celui mic. De asemenea, o baie calduta il ajuta sa se linisteasca destul de mult.

Aparitia dintisorilor din nou reprezinta un motif destul de serios pentru care cel mic plange. Cand apar primii dinti? Pai in principal in jurul varstei de 4 – 8 luni, insa nu este o regula. La unii copii apar si in jurul varstei de 1 an. Cand cel mic primeste primii dintisori, apare si febra, starile de agitatie in timpul noptii,inflamatia la nivelul gingiei. Astfel, pentru a-l linisti, trebuie sa ii administrati o solutie cu suspensie orala cu efect analgezic si antiseptic.

Continuarea articolului o gasiti aici.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here