In ultimii ani, moda se schimba din ce in ce mai des intr-o directie pe care uneori nu o putem intelege. Ce este de fapt moda? Moda este un trend de urmat, o linie trasata de altii si impusa unui popor, unei civilizatii. Moda se refera in special la imbracaminte si este dictata an de an de case celebre de moda de la Paris, Viena, Venezuela si asa mai departe.

De ce spun ca avem o moda nebuna? In primul rand, de la ce se lanseaza in strainatate si la ce ajunge sa se poarte in Romania, e distanta ca de la Pamant la Luna. Romanii intotdeauna interpreteaza dupa ureche si atunci cand vine vorba de haine de calitate, incep sa cam strambe din nas. Romanii au o problema cu calitatea iar lumea modei, pe langa eleganta si feminitate, inseamna mai ales calitate. Avem o moda nebuna in Romania pentru ca moda in sine nu exista, exista doar prost gust.

Moda nebuna se observa in curtea liceelor unde fetele de 15 – 16 ani vin mai mult dezbracate de cat imbracate. Moda nebuna se vede pe strada unde exista destul de mult vulgar cat sa iti faci o parere de ansamblu asupra persoanelor in cauza. (gresita)… Suntem o tara de oameni cu prejudecati, insa avem grija sa le cam alimentam singuri. Metalitatea intotdeauna o sa dicteze moda indiferent de casele de moda de la Paris.

Avem oare bani sa ne imbracam modern? Cat costa moda? Ei bine, moda costa si costa bine dar nu cred ca asta e o problema pentru femei. Ele oricum sunt invatate sa isi innoiasca garderoba in fiecare an asa ca daca ar reusi sa faca diferenta intre bun gust si prost gust, cu siguranta ar alege sa cumpere 2 rochii pe an care sunt la moda in strainatate dar sunt destul de scumpe, de cat sa cumpere 20 de rochii pe an care nu au nici cea mai mica legatura cu trendurile internationale.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here