Obezitatea este o problema cat se poate de reala la nivel mondial, si nici romanii nu stau excelent la acest capitol. Ritmul de viata obliga pe cei mai mult dintre noi sa opreasca la chioscul din colt si sa cumpere un hamburger sau o shaorma, fara sa se gandeasca la efectele negative pe care aceste senvisuri le au asupra organismului. Junk food cum mai este denumita de altfel, este raspunzatoare in mod direct de obeiztate.

Ce trebuie sa contina pachetul de la serviciu astfel incat sa nu ne imbolnavim, sa nu ne ingrasam precum porcii si sa nu mai fim nevoiti sa oprim la chioscul din colt pentru a cumpara ceva de mancare? Eu unul nu cred ca nu exista timp sa iti pregatesti un pachet pentru serviciu. Eu de exemplu lucrez cate 16 ore pe zi si tot imi fac vreme jumatate de ceas sa merg sa cumpar cate ceva de la magazinele cu program prelungit sau non stop. Asadar, in loc de fast food puteti cumpara asa:

  • Iaurturi: sunt foarte sanatoase si foarte recomandate pentru o sanatate de invidiat.
  • Fructe: consumati mere, pere, piersici, chiar si sub forma de strudele. Un strudel cu mere nu se compara cu un senvis de fast food.
  • Covrigi: desi nu poti trai cu covrigi si uscaturi, mai bine bei un iaurt si mananci un covrig de cat sa pui pe tine 20 de kg in 2 luni.
  • Cereale: daca aveti un loc de munca unde puteti improviza o mica bucatarie, cerealele cu lapte sunt extraordinare.

De multe ori acesta este micul de jun pe care il iau atunci cand sunt la serviciu si am grija sa mi le cumpar din timp. Stiu ca cea mai sanatoasa mancarea este cea gatita, insa atunci cand stai 16 ore pe zi intr-un loc de unde nu poti pleca nici macar 5 minute, trebuie sa incerci sa mananci cat mai sanatos, iar cele enumerate mai sus m-au ferit de kg in plus destul de bine in ultimii 2 ani.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here