Painea dupa cum stim cu totii, mai ales cea alba este destul de daunatoare. Este recomandat sa incercam sa ponderam consumul de paine si sa ne gandim in primul rand la nemti, francezi, italienti, caue au eliminat de mult timp painea din meniurile si mancarurile lor. Si-au dat seama ca este nociva, ingrasa si este aducatoare de probleme pe termen lung. Totusi, de ce nu este bine sa consumam paine?

In primul rand, painea este facuta din cereale iar cerealelel nu sunt propice speciei umane. Animalele sunt cele care ar trebui sa le foloseasca, nu noi. Prin consumul de paine se pierd nutrienti valorois care ar putea sa fie asimilati de organism din alimente mai sanatoase. Pasarile sunt animalele pentru care se recomanda cerealele.

Din pricina aditivilor si afanatorilor, painea nu este chiar paine. Este plina de chimicale toxice iar inc azul in care nu stiati, coaja de paine este cancerigena sau mai bine zis contine agenti cancerigeni.

Sanatatea fizica este de asemenea afectata de consumul de paine. Putem intalni boli autoimune , obezitate, bulimie si diabet, boli crdiovasculare si asa mai departe.

Sunt niste semnale de alarma destul de importante pe care ar trebui sa le luam in serios, altfel, cred ca vom ajunge precum americanii. Rata obezitatii in Romania este destul de mare iar paine este principala vinovata, alaturi de fast food si de mancarea foarte proasta pe care o servim zilnic.

Trebuie sa invatam sa avem grija de noi si sa evitam pe cat posibil painea. Sanatatea trebuie sa fie intotdeauna in prim plan.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here