Comparata cu un mar, banana are mult mai multe vitamine si minerale dupa cum urmeaza: de patru ori mai multe proteine, carbohidrati, fosfor, de 5 ori mai multa Vitamina A, Fier dar si Potasiu (K)… Acestea fiind spuse, care sunt beneficiile unui consum de banane pe termen lung?

Banana este o importanta sursa de energie. Contine 3 zaharuri naturale: sucuroza, fructoza si glucoza. Un studiu recent aarta faptul ca doua banane pot furniza energia necesara unei sesiuni de antrenament de 90 de minute. Datorita vitameinelor si mineralelor, banana ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Banana poate sa trateze si depresia chiar daca suna putin absurd. Studiile arata faptul ca persoanele care consuma banane se simt mai bine dupa. Care este explicatia? Ei bine, banana contine triptofan, un soi de proteina transformat in serotonina de organism. Aceasta substanta este recunoscuta pentru atributiile calmante si relaxante pe care le are. Practic, te simti mai fericit. Nu uitati de faptul ca bananee regleaza nivelul de glucoza din organism si astfel, ti se imbinatateste si starea de spirit.

Banana este indicata si in cazul anemiilor, este bogata in fier si stimuleaza productia de hemoglobina. Pierderea sangelui pentru cei anemici poate fii ameliorata prin consumul de banane. De asemenea, presiunea sangelui scade datorita potasiului. Inca din cele mai vechi timpuri, banana scade tensiunea arteriala dar si riscul de accident vascular cerebral.

Acuma, ramane la aprecierea fiecaruia daca incearca o banana pe zi, insa trebuie sa fim constienti de faptul ca bolile severe nu isi gasesc remediu in fructe. Problema este ca majoritatea problemelor de sanatate au la baza carente alimentare si acestea se pot corecta cu ajutorul fructelor si legumelro. Banana este un fruct extraordinar de benefic pentru organism, asa ca il puteti incerca cu toata increderea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here