O problema din ce in ce mai des intalnita este imunitatea scazuta a copiilor. Factorii externi sunt din ce ce in ce mai nocivi pentru puiuti abia porniti in viata. Copii se nasc fara imunitate, ei si-o formeaza intai prin laptele supt la san apoi print-o diversificare sanatoasa pe baza de alimente si fructe cat mai putin preparate termic. Alimentatia este un factor principal pentu dezechilibrul organismului, copii secolului acesta traiesc cu multe dulciuri din comert, sucuri ambalate si mancare la borcanele.

Secolul vitezei a impins mamicile din ziua de azi sa le dea spre consum copiilor lor mancare semipreperata plina de chimicale, coloranti si alte resturi alimentare care numai mancare nu se poate chema. In aceste cutiute frumos ambalate nu se gasesc alimente sanatoase ci alimente gata preparate si tratate pentru a rezista in conserve fara urme de vitamine sau substante hranitoare in adevaratul sens al cuvantului. Sunt putine acele mamici ce inca prepara mancarea copiilor in loc sa o cumpere de la supermarket. Prajiturile si dulciurile de alta data au fost inlocuite de prajiturici frumos ambalate si cu personaje din desene animate pe ambalaj pentu a fi cat mai dorite de copii. Sucurile naturale au fost inlocuite de cutiutele minune asa zise pline de vitamine.

Unde se regasesc vitaminele in toata alimentatia asta?

Copii traiesc cu lapte praf si laptele din comert care este secat de orice urma de nutrienti. Sa nu mai vobim de carnea ce se gaseste in magazine , plina de hormoni de crestere si antibiotice, o bomba hormonala pentru copii. In loc sa le dam copiilor o ciocolata mai bine le-am da un mar sau o piersica cumparata din piata de la tarani, nu din supermarket-uri. Laptele, legumele, fructele si o carne sanatoasa de tara e tot ce au nevoie pentru o imunitate ridicata.

Oricate pastile, siropuri sau prafuri le vom da pentru a le ridica imunitatea vor ramane fara efect. Imunitatea copiilor se formeaza cu o alimentatie sanatoasa, cu legume si fructe sanatoase, cumparate de la tarani nostri nu de la comercianti.

Alimentatia lor trebuie sa fie diversa, hranitoare si plina de vitamine.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here