Vopsitul parului a devenit o corvoada, dupa ce ca trebuie sa alegem printre atatea marci, culori si preturi mai trebuie sa citim si etichetele sa vedem fiecare ce contine, care este mai putin nociva pentu parul nostru si care nu. Pentru femeile care se vopsesc acasa, alegerea vopselei este o problema, o alegere grea.

Toate vopsele din comert nu numai ca arata pe cutie o nuanta si in realitate cand iti vopsesti, parul iasa cu totul alta nuanta, mai si pateaza tot ce inconjoara. Daca sare cumva din greseala un strop de pasta pe mobila de baie a inceput veselia. Repede trebuie sa luam buretele sa frecam sa punem si un pic de clor, freacam pana se usuca si vopseaua, insa nu intotdeauna avem sanse de izbanda.

Un adevarat dezastru vopsitul acasa

Recent am descoperit vopselele pe baza de henna, adica ceva planta. Am decis sa imi incerc norocul si cu aceasta vopsea pentru ca de restul chimicalelor m-am saturat. M-am innarmat cu o vopsea, un pieptene, o pereche de manusi si o folie de pus pe spate. Binenteles am tapetat baia cu ziare de frica sa nu patez tot ce inconjoara si m-am apucat de treaba.

In cutie am gasit o punguta de praf ce trebuia amestecata cu cateva lingurite de apa calda, am amestecat-o pana a devenit o pasta omogena. Urmand sa aplic vopseaua pe par cum faceam si cu cealalta, am avut placuta surpriza sa nu fie nevoie sa insist prea mult. Am pus vopseaua in par ca pe un sampon si am masat bine parul, am mai adaugat un pic de apa calda pe par ca sa fie mai fluida vopseaua si gata vopsitul. Dupa 30 min am spalat parul si a iesit chiar uniforma culoarea, neasteptat de bine, fara sa patez nimic de data asta si fara chimicale.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here