Ce este ghimbirul?
Ghimbirul nu este altceva de cat o radacina, o radacina cu o forma destul de ciudata. Are un gust destul de picant, fapt pentru care nu toata lumea il agreeaza. Totusi, ghimbirul are destul de multe beneficii pentru sanatatea noastra, dupa cum urmeaza:
Beneficiile ghimbirului
- Ghimbirul distruge celulele canceroase din ovare. Potrivit unui studiu al Universitatii din Michigan, USA, compusii din aceasta planta reprezinta un tratament destul de eficient impotriva cancerului ovarian.
- Ghimbirul previne cancerul de colon. Din nou, aceasta radacina este subiect de studiu pentru Universitatea din Minnesota, cercetatori care au ajuns la concluzia ca numarul celuleor canceroase din colon ramane sub mediu atunci cand ghimbirul intra in actiune.
- Starea de rau pe care o aveti dimineata poate fi tratata cu ghimbir. Acesta contine o doza soc de vitamina B6 si astfel, intervine destul de eficient.
- Combate ameteala. Este lucru stiut ca aceasta radacina ciudata combate ametelile de orice tip.
- Durerea si inflamatia incep sa dispara atunci cand ghimbirul intra in actiune. Inca din cele mai vechi timpuri, ghimbirul este folosit drept un puternic analgezic natural.
- Combate arsurile stomacale cu foarte mare eficienta, mai ales cand este administrat sub forma de ceai.
- Raceala si gripa pot fi prevenite cu ajutorul ghimbirului, atata timp cat oamenii realizeaza ca trebuie sa previna boala, nu sa o trateze.
- Pentru femei, ghimbirul este un puternic aliat impotriva durerilor menstruale pe care acestea le au in fiecare luna. Astfel, se recomanda un ceai din ghimbir cu putin zahar.
Dupa cum putem vedea, ghimbirul este una din radacinile cu cele mai multe efecte benefice asupra organismului si ar fi ideal sa il consumam in fiecare zi, chiar daca multora nu le place gustul. In mancaruri, ghimbirul este extraordinar de gustos desi isi cam pierde proprietatile prin fierbere, ca orice alt aliment.