Din pacate, curele de slabire nu functioneaza pentru absolut toata lumea. Oamenii sunt finte diferite si din aceasta pricina ce functioneaza pentru mine, pentru tine nu va fucntiona si invers. Ei bine, daca va confruntati cu kilogramele in plus de care nu prea puteti scapa, iata cativa factori care influenteaza scaderea in greutate.

  1. Ficatul este cel mai afectat si atunci cand se deregleaza, impune reguli proprii precum stagnarea greutatii indiferent cat te chinui tu sa slabesti. Bila din ficat descompune grasimile din alimentele pe care le mancam. Canitina este cea care dicteaza un metabolosim eficient, asa ca daca aceasta substanta este produsa in mod corect de ficat, avem un organism fara multe kg in plus.
  2. Glandele suprarenale se afla in partea de sus a rinichilor si sunt responsabile de secretia de hormoni ce regleaza raspunsul organismului la stres. Daca suntem foarte stresati, in organism sunt eliberati niste hormoni precum cortizol, adrenalina si epinefrina, care stimuleaza rata metabolismului. Deci, daca mananci cand esti stresat nu ai arderi eficiente.
  3. Tiroida de asemenea este cunoscuta pentru efectele asupra metabolismului. Tiroida dicteaza asimilarea grasimilor in momentul in care apare hormonul T3 numit si Reverse. Grasimile nu mai pot fi arse si se depun strat cu strat.
  4. Glanda pituitara. Desi multi habar nu au ca exista asa ceva in organism, aceasta este responsabila cu secretia de hormoni in organism. Aici totul se rezuma la hormonul STH, daca este normal, glanda pituirara inseamna da functioneaza corect su tiroida nu are nevoie de ajutor.
  5. Grasimea proprie. Stim cu totii faptul ca organismul stocheaza grasimea in organism pentru combustibil de rezerva sub forma de muschi sau tesut adipos – grasime. Trebuie sa stiti ca in organism exista doua feluri de grasimi: brune si albe. Cele brune produc energie, cele albe ingrasa. Cele brune ard de 9 ori mai rapid de cat cele albe.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here