SHARE

Da, putem controla destul de bine viitorul celor mici dupa cum spuneam in articolul precedent. Trebuie totusi sa stim sa ii educam si sa le formam cateva trasaturi de caracter destul de importante, dupa cum urmeaza:

  • Onestitatea. Copiii trebuie sa invete sa fie cinstiti si onesti. Societatea din ziua de azi se bazeaza pe smecherie, prostie si minciuna, motiv pentru care avem niste tineri dezastru din punct de vedere al inteligentei. Totul porneste de la onestitate. Copilul trebuie invatat ca gresala nu trebuie niciodata ascunsa, ci marturisita… Ascunderea greselilor este lipsa de respect.
  • Integritatea. Aici ar fi foarte multe de spus, doar ca ideea de baza se rezuma ma modestie. In ziua de azi se propovaduieste peste tot ideea ca succesul in viata inseamna o masina scumpa si o casa doarte mare cu multe camere. Copilul trebuie sa inevete sa fie modest si sa isi doreasca exact cat poate sa duca, nu mai mult. Succesul nu consta in case si masini niciodata.
  • Perseverenta. Foarte multi copii sunt fortati de parinti sa faca anumite lucruri. Au unele pasiuni si din cauza parintilor, acestia reunuta la ele de frica, de frica greselii. A gresi este omeneste si nu trebuie sa renunti niciodata, oricat de frica ti-ar fi de une evntual esec.
  • Recunostinta. Aici exista probleme la foarte multi copii. Sunt obisnuiti doar sa primeasca iar cand primesc nici amcar multumesc nu spun. Asta inseamna ca in mintea lor s-a intiparit ideea ca este ceva destul de normal sa primeasca de toate fara o ocazie anume. Ei bine, nu… Copilul trebuie sa stie ce inseamna recunostinta. Copilul trebuie sa simta ca trebuie sa multumeasca, nu sa o faca doar asa, din instinct sau fortat de parinti. Am vazut foarte multi parinti care tipa la copii sa multumeasca daca cineva le ofera ceva, e o prostie… Nu asa se educa copiii.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here