Ei bine, bunele maniere sunt foarte importante atunci cand te duci la plana singura, daca iei si copilul cu tine trebuie sa fii de doua ori mai atenta. Iata cateva reguli care or sa te ajute sa te descurci in cazul in care te duci pentru prima data cu cel mic la plaja:

  • Codul scutecelor este foarte important. Daca nu stiai ca exista asa ceva, aflii acum. In functie de fiecare plaja in parte, acestea permit sau nu copiilor sa intre cu scutecele in apa. De cele mai multe ori, in piscine, copiii trebuie sa poarte niste scutece rezistente la apa. Nu lasati copiii in apa daca scutecul nu este curat.
  • Fara nisip in spatiul destinat oamenilor. Nisipul este o problema destul de mare atunci cand apare in alte parti inafara de plaja propriu-zisa. Evita sa scuturi prosopul, cel mic pate ti-a pus nisip pe el si il vei arunca in capul celor de langa tine.
  • Costumul de baie potrivit nu trebuie sa fie o optiune. Trebuie evitate hainele deformate precum si pantalonii din jeans. Cauta costume de baie speciale pentru plaja sau surf, fara nud sau topless daca regulile nu permit asa ceva.
  • Daca tot te duci la piscina foloseste facilitatile acesteia. Clateste-te cu apa inainte si dupa ce iesi din piscina. E o chestie de bun simt. Se recomanda un dus complet, insa e in regula si doar picioarele, sa te asiguri ca nu duci in piscina nisipul. Cel mai important: nu urina in pisicna. Daca ai ceva obicei de la Dunare sau de la mare, nu se aplica si in piscina privata.
  • Fii politicos cu cei din jur. Daca vezi ca oamenii vor sa invete sa innoate sau daca vor sa dea ocol piscinei, lasa-i sa innoate linistiti. Ai grija ca cei mici sa nu stea in calea lor.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here