SHARE

Cand ai un copy-shop, trebuie sa ai echipamente profesionale pentru prelucrat hartia de la A la Z: imprimare, legatorie, taiere, plastifiere si asa mai departe. E foarte important sa poti rezolva toate problemele clientului, asta inseamna pana la urma profesionalismul. Imi aduc aminte cum ma duceam in oras la copy – shop sa scot la imprimanta, apoi pe la centre de copiat acte ca sa plastifiez. Nu intelegeam de ce acei oameni cu copy – shop nu investeau niciodata in echipamente potrivite activitatii lor.

Patronii romani fug de investitii

Poate ca nu investesc din cauza faptului ca discutam despre Severin. De ce sa cumpere un laminator daca isi scot banii pe el in 3 ani? Vin la plastifiat un client pe saptamana poate. Astfel, patronii din Severin ies din nou in evidenta prin lipsa de profesionalism si pentru planul de afacere destul de precar. Ei vor sa investeasca azi doi lei si sa scoata maine investitia daca se poate, nu sunt dispusi sa cheltuie pentru o investitie initiala care sa le asigure toata gama de servicii.

De unde cumparam echipamente profesionale pentru copy – shop?

Daca ai un copy – shop nu ai scuza pentru lipsa de echipamente. Nu are voie sa intre pe usa un client, sa vrea ceva ce are legatura cu hartia si tu sa nu poti sa il rezolvi. S-au dus vremurile in care trebuia sa mergi in Germania dupa echipamente si chestii de-astea. Exista diversitate si exista internet, exista site-uri precum www.anemonacom.ro de unde poti cumpara echipamente profesionale de la A la Z destinate acestor tipuri de afaceri.

Clientul nu are voie sa plece din magazin cu problema nerezolvata, echipamentele isi vor scoate investitia in timp. Nu am inteles niciodata de ce avem mentalitatea aceasta care ne impinge sa refuzam investitia daca nu o recuperam aproape instant. Am mai auzit chestii de genul “Aaaa, pai eu intr-un an voiam sa scot investitia” de la patronii din Romania, insa nu stiu daca este cea mai sanatoasa mentalitate.

Atunci cand pornesti o afacere cred ca trebuie sa o gandesti pe termen mediu spre lung, nu de azi pe maine. Eu inteleg ca toti for sa se pricopseasca peste noapte, insa nu e posibil, deocamdata Romania nu este tara in care sa castigi atat de mult atat de rapid. De fapt, investitia nu se recupereaza asa rapid nicaieri, nu doar la noi. E o chestie de perspectiva si atat, fiecare priveste viitorul asa cum si-l poate imagina.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here