SHARE

Copilul tau face crize de nervi? Iata cum le poti controla

Crizele de nervi nu tin de cat de personalitatea micutilor. De obicei, copilul este obisnuit sa primeasca iar in momentul in care nu mai primeste, incepe sa se comporte ciudat, rautacios, sa faca crize de nervi destul de urate si galagioase. Fiind mic dar cu un claxon mare, copilul profita de acest lucru si tipa de-l auzi de la 3 km atunci cand nu vrei sa ii cumperi o jucarie pe care o vede in magazin.

Aceste crize de nervi apar in primul rand din cauza faptului ca cei mici sunt sensibili. Nu pot sa accepte ca nu vor primi ceea ce isi doresc si se simt frustrati. Parintii la randul lor se simt frustrati cand observa comportamentul penibil al celor pe care se chinuie sa il creasca. Exista oare o solutie pentru aceasta problema a crizelor de nervi la copii? Ei bine, se pare ca exista.

Cum scapam de crizele de nervi ale copiilor simplu si fara batai de cap

Ca sa poti evita o criza de nervi a celui mic, trebuie in primul rand sa iti dai seama ce o cauzeaza. Se bazeaza pe indicele actiune – efect. Copiii gandesc destul de sumbru, mintea lor incomplet dezvoltata trateaza ca pe o adevarta tragedie peirderea unei jucarii sau refuzul parintilor de a le cumpara o jucarie pe care si-o doresc. Bineinteles ca cei mici nu isi dau seama de ceea ce fac, nu isi dau seama ca nu e ok comportamentul lor. Indeea este sa nu cedezi in fata acestor crize pentru ca daca ai cedat o data, esti victima sigura pe viitor. Trebuie sa fii ferm pe pozitie si sa nu dai inapoi nici macar o secunda, pana cand cel mic vede ca nu are sort de izbanda.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here