SHARE

Activitatile fizice pe care intretinem zi de zi ne obosesc destul de mult mai ales pe fond emotional. Astfel apare oboseala cronica. Aceasta oboseala este semnalul de alarma ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie si in acest moment calitatea vietii este afectata.

Care este cauza oboselii cronice?

  • Somnul insuficient este de cele mai multe ori cauza principala. De cele mai multe ori avem joburi care nu ne permit sa ne odihnim. Adormim de multe ori dupa ora 12 si ne trezim destul de devreme. Multi dorm care 4 sau 5 ore pe noapte iar acest lucru ne afecteaza pe termen lung. Trebuie sa dormim cel putun 7 – 8 ore pe noapte.
  • Problemele de sanatate de asemenea pot sa ne cauzeze oboseala. Aici amintim depresia, artrita, tulburarile de somn, infectii, etc. Cel mai bine este sa mergecti la medic pentru o diagnosticare corecta.
  • Dezechilibrul hormonal este o problema care trebuie luata in calcul. Femeile sunt cele mai dispuse la aceste dezechilibre si menstruatia poate sa fie una dintre cauze alaturi de sarcina sau menopauza. De asemenea, se recomanda vizita la medic pentru diagnosticare.
  • Depresia de multe ori are impact negativ general, tristete si negativism , letargie si oboseala. Chiar daca nu doare fizic, poate sa cauzeze incetinirea activitatilor normale sau chiar imposibilitatea de a le mai duce la bun sfarsit. Specialistul, psihologul este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
  • Stresul vine la pachet cu anxietatea, grija si nervozitatea. Poti sa suferi de surmenaj din cauza stresului si de oboseala. Sunt eliberate in organism anumite toxine care te obosesc. Poti sa cauti activitati prin care eliberezi stresul sau sa iei medicamente antistress, de prefetinta naturiste.
  • Dieta haotica este ultima pe lista noastra. O alimentatie total alandala si neechilibrata poate sa duca de multe ori la oboseala destul de mare. Suntem ceea ce mancam. Se recomanda o dieta echilibrata si cat mai naturala.

S-ar putea să îți placă și...

Alcoolismul a ajuns la un procent îngrijorător (50%) Cu toții am băut, dacă avem peste 18 ani bineînțeles. Unii au băut mai mult, alții mai puțin. Potrivit unui studiu al Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) din 2012, 87.6%...
Reguli generale de sănătate pe care medicii nu le respectă Există multe reguli generale de sănătate pe care medicii le încalcă și apare evident întrebarea de ce fac ei asta? Oare nu ar trebui să le urmăm și noi exemplul? Haideți să trecem și noi în revistă câ...
Care sunt cele mai benefice alimente pe care ar trebui să le consumi a... Cred că nu există sentiment mai frumos pe lume decât acela că vei fi mamă. Ei bine, poate că multor femei le surâde această idee dar există și foarte multe tinere care sunt speriate pe măsură ce sarci...
Despre untul de cacao Multe dintre voi ați auzit despre untul de cacao dar foarte puține ați încercat să-l folosiți pentru a vă face mai frumoase. Trebuie să recunoaștem faptul că la nivel mondial, untul de cacao este o ba...
Urmând această dietă ai putea scăpa de diabetul tip 2? Peste 29 de milioane de cetățeni americani suferă de diabet. În ciuda acestor cifre alarmante, există și vești bune: cercetătorii sunt un pas mai aproape de a găsi tratament pentru această boală. Totu...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here