SHARE

Activitatile fizice pe care intretinem zi de zi ne obosesc destul de mult mai ales pe fond emotional. Astfel apare oboseala cronica. Aceasta oboseala este semnalul de alarma ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie si in acest moment calitatea vietii este afectata.

Care este cauza oboselii cronice?

  • Somnul insuficient este de cele mai multe ori cauza principala. De cele mai multe ori avem joburi care nu ne permit sa ne odihnim. Adormim de multe ori dupa ora 12 si ne trezim destul de devreme. Multi dorm care 4 sau 5 ore pe noapte iar acest lucru ne afecteaza pe termen lung. Trebuie sa dormim cel putun 7 – 8 ore pe noapte.
  • Problemele de sanatate de asemenea pot sa ne cauzeze oboseala. Aici amintim depresia, artrita, tulburarile de somn, infectii, etc. Cel mai bine este sa mergecti la medic pentru o diagnosticare corecta.
  • Dezechilibrul hormonal este o problema care trebuie luata in calcul. Femeile sunt cele mai dispuse la aceste dezechilibre si menstruatia poate sa fie una dintre cauze alaturi de sarcina sau menopauza. De asemenea, se recomanda vizita la medic pentru diagnosticare.
  • Depresia de multe ori are impact negativ general, tristete si negativism , letargie si oboseala. Chiar daca nu doare fizic, poate sa cauzeze incetinirea activitatilor normale sau chiar imposibilitatea de a le mai duce la bun sfarsit. Specialistul, psihologul este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
  • Stresul vine la pachet cu anxietatea, grija si nervozitatea. Poti sa suferi de surmenaj din cauza stresului si de oboseala. Sunt eliberate in organism anumite toxine care te obosesc. Poti sa cauti activitati prin care eliberezi stresul sau sa iei medicamente antistress, de prefetinta naturiste.
  • Dieta haotica este ultima pe lista noastra. O alimentatie total alandala si neechilibrata poate sa duca de multe ori la oboseala destul de mare. Suntem ceea ce mancam. Se recomanda o dieta echilibrata si cat mai naturala.

S-ar putea să îți placă și...

De ce luna plină îți afectează starea de spirit și emoțiile Cred că mulți dintre voi ați observat faptul că în momentul în care afară este noapte cu lună plină, starea noastră de spirit se schimbă. Unii devin melancolici, alții au parte de insomnii, etc. Care ...
Cât de benefice sunt alunele pentru organism? Cu toții auzim peste tot, citim peste tot că alunele sunt foarte bune pentru organismul nostru, dar nimeni nu prea spune exact cum te ajută acest aliment. Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre...
Dieta cu castraveți Orice femeie își dorește să fie cât mai suplă, își dorește să dea jos kilogramele în plus cât mai repede mai ales acum, că a venit primăvara și s-a dat startul la sezonul rochițelor și hainelor mulate...
4 gustări „sănătoase” care îți distrug corpul Gustările dintre mese sunt deseori catalogate drept „sănătoase”, mai ales dacă sunt slabe în calorii, însă puțini sunt cei care se gândesc la faptul că nu doar caloriile contează. Multe dintre aceste ...
Despre untul de cacao Multe dintre voi ați auzit despre untul de cacao dar foarte puține ați încercat să-l folosiți pentru a vă face mai frumoase. Trebuie să recunoaștem faptul că la nivel mondial, untul de cacao este o ba...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here