SHARE

Activitatile fizice pe care intretinem zi de zi ne obosesc destul de mult mai ales pe fond emotional. Astfel apare oboseala cronica. Aceasta oboseala este semnalul de alarma ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie si in acest moment calitatea vietii este afectata.

Care este cauza oboselii cronice?

  • Somnul insuficient este de cele mai multe ori cauza principala. De cele mai multe ori avem joburi care nu ne permit sa ne odihnim. Adormim de multe ori dupa ora 12 si ne trezim destul de devreme. Multi dorm care 4 sau 5 ore pe noapte iar acest lucru ne afecteaza pe termen lung. Trebuie sa dormim cel putun 7 – 8 ore pe noapte.
  • Problemele de sanatate de asemenea pot sa ne cauzeze oboseala. Aici amintim depresia, artrita, tulburarile de somn, infectii, etc. Cel mai bine este sa mergecti la medic pentru o diagnosticare corecta.
  • Dezechilibrul hormonal este o problema care trebuie luata in calcul. Femeile sunt cele mai dispuse la aceste dezechilibre si menstruatia poate sa fie una dintre cauze alaturi de sarcina sau menopauza. De asemenea, se recomanda vizita la medic pentru diagnosticare.
  • Depresia de multe ori are impact negativ general, tristete si negativism , letargie si oboseala. Chiar daca nu doare fizic, poate sa cauzeze incetinirea activitatilor normale sau chiar imposibilitatea de a le mai duce la bun sfarsit. Specialistul, psihologul este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
  • Stresul vine la pachet cu anxietatea, grija si nervozitatea. Poti sa suferi de surmenaj din cauza stresului si de oboseala. Sunt eliberate in organism anumite toxine care te obosesc. Poti sa cauti activitati prin care eliberezi stresul sau sa iei medicamente antistress, de prefetinta naturiste.
  • Dieta haotica este ultima pe lista noastra. O alimentatie total alandala si neechilibrata poate sa duca de multe ori la oboseala destul de mare. Suntem ceea ce mancam. Se recomanda o dieta echilibrata si cat mai naturala.

S-ar putea să îți placă și...

Suntem codași la capitolul fructe și legume în Europa România este codașă la multe capitole în Europa așa că nu cred că se miră nimeni că este codașă și la consumul de fructe și legume. Știm cu toții că mai în glumă mai în serios, cea mai bună legumă pen...
4 lucruri de care dermatologii se feresc Profesioniștii în materie de piele au obiceiul să-ți spună ce anume trebuie să faci ca să-ți protejezi cât mai bine „carcasa” corpului. Dar oare care sunt lucrurile mai ciudate pe care acești oameni r...
Încălțămintea de care trebuie să stai departe Încălțămintea de zi cu zi trebuie să fie foarte confortabilă, mai ales atunci când  sunt necesari parcurgerea a multor kilometri pe jos. O încălțăminte neadecvată poate să aducă probleme de sănătate ș...
Detoxifierea organismului. Chiar există sau totul se rezumă la marketi... Sunt sigur că mulți și multe dintre voi ați auzit măcar o dată vorbindu-se de această noțiune, de acest concept numit detoxifierea organismului, procedeul prin care corpul nostru scapă de o mare parte...
Beneficiile uleiului de masline Uleiul de masline este renumit pentru beneficiile sale inca din antichitate. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, este uleiul numai cu recomandari, fara efecte negative asupra sanatatii. Cel mai...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here