SHARE

Activitatile fizice pe care intretinem zi de zi ne obosesc destul de mult mai ales pe fond emotional. Astfel apare oboseala cronica. Aceasta oboseala este semnalul de alarma ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie si in acest moment calitatea vietii este afectata.

Care este cauza oboselii cronice?

  • Somnul insuficient este de cele mai multe ori cauza principala. De cele mai multe ori avem joburi care nu ne permit sa ne odihnim. Adormim de multe ori dupa ora 12 si ne trezim destul de devreme. Multi dorm care 4 sau 5 ore pe noapte iar acest lucru ne afecteaza pe termen lung. Trebuie sa dormim cel putun 7 – 8 ore pe noapte.
  • Problemele de sanatate de asemenea pot sa ne cauzeze oboseala. Aici amintim depresia, artrita, tulburarile de somn, infectii, etc. Cel mai bine este sa mergecti la medic pentru o diagnosticare corecta.
  • Dezechilibrul hormonal este o problema care trebuie luata in calcul. Femeile sunt cele mai dispuse la aceste dezechilibre si menstruatia poate sa fie una dintre cauze alaturi de sarcina sau menopauza. De asemenea, se recomanda vizita la medic pentru diagnosticare.
  • Depresia de multe ori are impact negativ general, tristete si negativism , letargie si oboseala. Chiar daca nu doare fizic, poate sa cauzeze incetinirea activitatilor normale sau chiar imposibilitatea de a le mai duce la bun sfarsit. Specialistul, psihologul este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
  • Stresul vine la pachet cu anxietatea, grija si nervozitatea. Poti sa suferi de surmenaj din cauza stresului si de oboseala. Sunt eliberate in organism anumite toxine care te obosesc. Poti sa cauti activitati prin care eliberezi stresul sau sa iei medicamente antistress, de prefetinta naturiste.
  • Dieta haotica este ultima pe lista noastra. O alimentatie total alandala si neechilibrata poate sa duca de multe ori la oboseala destul de mare. Suntem ceea ce mancam. Se recomanda o dieta echilibrata si cat mai naturala.

S-ar putea să îți placă și...

Ai auzit de maghiran? Ce este si care sunt beneficiile sale? Cu siguranta multi dintre voi ati auzit de vestitul maghiran, mai ales daca sunteti prin zona Olteniei, unde cantecele populare incep destul de des cu “Foaie verde maghiran...”. Inca din cele mai vech...
Vrei un mic de jun sănătos? Iată ce trebuie să consumi pentru prima ma... Micul de jun este de departe cea mai importantă masă a zilei din două motive? Organismul are nevoie de energie întrucât vine după o noapte de somn. Chiar dacă dormiți, să știți că se consumă dest...
Redu stresul cu ajutoul apei Apa e un adjuvant excelent pentru a reduce nivelul de anxietate Cred ca putem fii cu totii de acord cu faptul ca vremurile pe care le traim sunt departe de a putea fii catalogate drept unele linistit...
Care sunt beneficiile fructelor uscate Am văzut cu toții prin hipermarketuri acele fructe uscate și ne-am întrebat de ce se vând sau care-i treaba cu ele și mai ales, de ce sunt uscate? Ei bine, vom lămuri acest aspect în articolul următor...
De ce mă bucur când văd tinere la alergat Se întâmplă deseori să văd tinere la alergat în drumul meu spre casă. Locuiesc într-un cartier oarecum izolat la 3 kilometri depărtare de restul urbei și astfel, drumul către oraș și înapoi devine une...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here