SHARE

Activitatile fizice pe care intretinem zi de zi ne obosesc destul de mult mai ales pe fond emotional. Astfel apare oboseala cronica. Aceasta oboseala este semnalul de alarma ca organismul nu mai functioneaza cum trebuie si in acest moment calitatea vietii este afectata.

Care este cauza oboselii cronice?

  • Somnul insuficient este de cele mai multe ori cauza principala. De cele mai multe ori avem joburi care nu ne permit sa ne odihnim. Adormim de multe ori dupa ora 12 si ne trezim destul de devreme. Multi dorm care 4 sau 5 ore pe noapte iar acest lucru ne afecteaza pe termen lung. Trebuie sa dormim cel putun 7 – 8 ore pe noapte.
  • Problemele de sanatate de asemenea pot sa ne cauzeze oboseala. Aici amintim depresia, artrita, tulburarile de somn, infectii, etc. Cel mai bine este sa mergecti la medic pentru o diagnosticare corecta.
  • Dezechilibrul hormonal este o problema care trebuie luata in calcul. Femeile sunt cele mai dispuse la aceste dezechilibre si menstruatia poate sa fie una dintre cauze alaturi de sarcina sau menopauza. De asemenea, se recomanda vizita la medic pentru diagnosticare.
  • Depresia de multe ori are impact negativ general, tristete si negativism , letargie si oboseala. Chiar daca nu doare fizic, poate sa cauzeze incetinirea activitatilor normale sau chiar imposibilitatea de a le mai duce la bun sfarsit. Specialistul, psihologul este cel care trebuie sa se ocupe de aceasta problema.
  • Stresul vine la pachet cu anxietatea, grija si nervozitatea. Poti sa suferi de surmenaj din cauza stresului si de oboseala. Sunt eliberate in organism anumite toxine care te obosesc. Poti sa cauti activitati prin care eliberezi stresul sau sa iei medicamente antistress, de prefetinta naturiste.
  • Dieta haotica este ultima pe lista noastra. O alimentatie total alandala si neechilibrata poate sa duca de multe ori la oboseala destul de mare. Suntem ceea ce mancam. Se recomanda o dieta echilibrata si cat mai naturala.

S-ar putea să îți placă și...

Ce sunt alimentele procesate și care sunt avantajele lor? Dar dezavant... Alimentele procesate sunt alimentele ambalate sau cele semipreparate, sunt alimentele care suferă un proces de schimbare a stării lor naturale, mecanic, de către producător. În acest sector, discutăm ...
7 motive pentru care ai un păr foarte gras Părul gras este o problemă des întâlnită pentru foarte multe femei iar cauzele pot fi multiple. Unele sunt biologice, altele au legătură cu alimentația iar cele mai multe cu modul în care este îngriji...
Ești gravidă? Iată care sunt treburile casnice pe care trebuie să le e... Când ai rămas însărcinată, s-a zis cu treburile grele sau cele care pot afecta copilul. Evident, acesta nu e motiv să te transformi într-o leneșă fără de seamă. Trebuie să îți vezi în continuare de go...
Ai dificultati in a adormi devreme? Iata cateva sfaturi care s-ar pute... Cu siguranta multi dintre noi ne-am confruntat macar o data cu insomnia. Altii, se confrunta destul de des cu aceasta problema si din pacate nu exista o reteta exacta care sa scape complet de ea. Totu...
Paste cu legume și creveți Amatorii de mâncare mediteraneeană cu siguranță se vor bucura când vor încerca această rețetă. Le va aduce aminte de mare și de ce nu, de localități precum Santorini – Grecia. În plus, este genul de m...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here