SHARE

Daca stau sa fac o comparatie cu modul in care am fost crescut eu intre anii 1988 – 2000 si modul in care sunt crescuti copiii din ziua de azi, observ foarte multe diferente. Cea mai mare diferenta o reprezinta scutecele, astazi pur si simplu le cumperi de la farmacie sau de pe net sau de la colt de strada, nu mai stai sa le fierbi si sa le cureti pe cele vechi. Parintii mei asa faceau, le curatau pe cele vechi din panza si asa am crescut, asa se cresteau copiii atunci. Nu prea exista diversitate pe vremea lui Ceausescu dar nici n-a explodat imediat dupa.

Diversitatea a inceput sa apara dupa anul 2000, odata cu tehnologia. Tin minte ca am copilarit in anii 90 si toti eram la fel, saraci si fara griji, fara probleme, eram copii. Nu aveam smartphone si nici tablete. Nu aveam de cat niste jucarii din lemn pe care cel mai probabil, fiecare le confectiona acasa. Erau vremuri destul de gri, insa asta nu ne impiedica sa ne bucuram de putinul pe care il aveam si sa fim fericiti. Totusi, ce s-a mai schimbat de atunci si pana in prezent din punct de vedere al acestei nise de ingrijit copii. Pai in principal au aparut o sumedenie de aparate care mai de care mai tehnologizate, dupa cum urmeaza:

  • Incalzitorul si sterilizatorul pentru biberoane. Cele mai renumite sunt cele din gama AVENT, disponibila pe philips.ro.
  • Pompa de san electrica, ajuta la colectarea laptelui, una dintre cele mai importante inventii dupa opinia unor mamici.
  • Monitoarele pentru copii, se impart in monitoare video si audio si sunt capabile sa iti ofere sunet si video din camera copilului in timp real.
  • Termometrul pentru camera si pentru baie, digital, esential pentru mamicile moderne. Aveti aici toata gama de accesorii in cazul in care sunteti interesati.

Si acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante inventii ale anilor de la 2000 pana in prezent. Au trecut 15 ani si dupa parerea mea, societatea a evoluat destul de mult, tehnologia si-a facut treaba si a reusit sa aduca in casele oamenilor mai putina munca si mai usoara.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here