SHARE

Gradinita pentru multi copii este ceva de speriat, insa nu ar trebui sa fie asa. Gradinita este un pas normal pentru toti copiii, institutie in care acestia incep sa se maturizeze si sa inteleaga mai multe lucruri din lumea inconjuratoare. Fiecare copil trebuie sa mearga la gradinita, insa nu toti sunt pregatiti de asa ceva. Exista un timp pentru gradinita si copilul trebuie sa fie pregatit, matur in momentul in care se face acest pas.

Cum pregatim copilul pentru gradinita?

Cel mai mare hop pentru copii este cel emotional. Daca reusiti sa eliminati bariera aceasta, totul va fi bine. Copiii sunt foarte atasati emotional de parinti si trebuie incurajati pe masura ce se apropie vremea de gradinita sa accepte ideea de a sta departe de parinti pentru cateva ore. Puteti face asta atata timp cat il integrati in societate inainte sa ajunga la gradinita. Copiii care sunt mai sociabili nu au probleme de adaptabilitate cu gradinita. Iesiti cu el prin parc, pe la rude, sa fie cat mai in centrul celorlalti.

De asemenea, obisnuiti copilul cu cititul inainte de scoala si de gradinita, obisnuiti-l citindu-i cate ceva intrucat si la gradinita o sa fie necesar sa asculte ceea ce citeste educatoarea. Dupa ce ati terminat de citit, intrebati-l pe cel mic lucruri in legatura cu povestea, caci astfel isi va dezvolta capacitatea de a fi atent si inteligenta. Dati-i celui mic sa coloreze cat mai mult si sa se obisnuiasca din timp cu aceste lucruri pe care le va face si la gradinita. Atata timp cat nu intampina sarcini noi la gradinita, cel mic nu are de ce sa se sperie si din contra, va fi atras de aceste activitati, va fi mandru ca se descurca.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here