Fiecare parinte isi educa cum considera copilul, atat din punct de vedere moral dar si din punct de vedere alimentar. Exista foarte multi parinti care considera ca daca cel mic mananca mult, este sanatos si nu-i de loc asa. In cele ce urmeaza o sa discutam putin despre cele mai intalnite greseli in alimentatie pe care parintii le fac uneori fara sa stie, alteori intentionat crezand ca nu se va intampla nimic.

In primul rand, sa incepem cu inceputul si sa spunem ca cei mici nu au voie sa faca mofturi la mancare sau sa isi aleaga ei meniul. Cel mic trebuie sa fie invatat sa manance orice, mai ales mancarea sanatoasa mai putin gustoasa pe care parintii o prepara. O crestere armonioasa inseamna de multe ori o mancare mai putin gustoasa,  nu cartofi prajiti de trei ori pe zi cum obisnuiesc unii parinti…

In al doilea rand, incearca sa nu oferi prea multe alternative. Adica sa nu fie prea mare diversitate intre ce mananca adultii si ce mananca cei mici. Daca cei mici or sa vada ceva mai gustos la parinti, nu vor mai manca ceea ce au in farfurie. Trebuie stabilit un meniu cat mai comun care sa difere foarte putin si care sa fie in acelasi timp foarte sanatos pentru cei mici.

In al treilea rand, parintii trebuie sa impuna niste limite pe care sa le si respecte. De exemplu, oricat de mult am vrea noi ca si parinti sa eliminam fast food-ul din viata celor mici, nu vom reusi. Daca impunem cu forta acest lucru cei mici vor cumpara pe ascuns si vor manca. Cei mici trebuie invatati ca o viata sanatoasa nu are de-a face cu fast food-ul si daca va apucati sa faceti un program in care saptamana 2 din luna nu se mananca nimic de la fast food, nu reveniti asupra deciziei. Limitele trebuie pastrate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here