Multi dintre noi ne-am facut un obicei de a bea cafea in fiecare dimineata. Simtim ca ne ajuta destul de mult, insa daca ti-as spune ca ce simti e doar 10% din potentialul cafelei? Puterile acestei licori sunt mult mai mari de cat ti-ai putea imagina iar in cele ce urmeaza o sa iti prezint cateva idei prin care poti scoate mai mult dintr-o simpla ceasca cu cafea.

  1. Nu bea cafeaua imediat dupa ce te trezesti. Asteapta vreo 20 de minute sa te dezmeticesti, nu te arunca in ceasca cu cafea direct pentru ca al tau corp inca are tendinta sa doarma. De ce spun sa astepti? Pentru ca daca te dezmeticesti putin ai nevoie de mult mai putina cafea de cat daca o bei cu ochii carpiti de somn.
  2. Nu bea cafea dupa cafea. Trebuie sa fie cel putin doua ceasuri intre doua cesti intrucat cafeaua isi face efectul cu intarziere, are nevoie cam de o ora si jumatate ca sa intre in actiune adevaratul efect.
  3. Limiteaza-te la consum, nu bea litri intregi de cafea. O cana e de ajuns pentru cei mai multi dintre noi ~ 200ml. Ce-i peste se numeste abuz si ca orice abuz, nu are cum sa aduca beneficii pentru nimeni.
  4. Incearca sa bei cafea si cand te simti lipsit de energie, nu doar dimineata. Organismul incepe sa se obisnuiasca cu infuzia de cafea dimineata si dupa o vreme nu-si va mai face simtita efectul. Acesta este motivul pentru care multi ajung sa mai bea o ceasca imediat dupa. Eu bine, incearca sa bei cafea atunci cand corpul tau nu este obisnuit cu ea. Ia-l prin surprindere.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here