SHARE

Stim cu totii faptul ca retentia de apa in organism este sinonima cu distrugerea siluetei. Fiecare femeie doreste sa retina cat mai putina apa, evitand chiar sa se hidrateze suficient de frica ingrasarii. Totusi, daca aveti oarece siguranta ca sunteti grasa din cauza retentiei de apa, in cele ce urmeaza va vom da cateva sfaturi prin care puteti reduce acest fenomen fara insa sa va deshidratati.

Dereglarile hormonale sunt cele care adesea conduc la retentia exagerata de apa in organism , alaturi bineinteles de alimentatia nesanatoasa. Administrarea unor medicamente poate sa afecteze si sa va faca de asemenea sa va ingrasati din cauza retinerii de apa…

Pentru a reduce retentia de apa, venim cu 5 sfaturi esentiale

  1. Trebuie sa bei suficienta apa pentru ca un organism deshidratat va retine apa aiurea de cat unul complet hidratat. Din acest motiv am spus si la inceputul articolului ca retentia de apa nu se rezolva niciodata a renunta la a mai bea apa.
  2. Nu consuma sare seara. Dupa cum stim cu totii, sarea atrage dupa sine multa, multa nevoie de a bea apa. Aceasta apa nu este neaparat necesara, e doar o sete ciudata.
  3. Retentia de lichide poate fi contracarata cu potasiu si calciu, aceste minerale te pot ajuta sa reduci retentia de apa. Poti opta pentru alimente bogate in Ca si K sau suplimente alimentare.
  4. Sportul este fenomenal de bun deoarece duce la functionarea corecta a sistemului limfatic… Intotdeauna cand vine vorba de a slabi, sportul trebuie sa faca parte din viata voastra de zi cu zi.
  5. Fara alcool si zahar. Cele doua sunt inamicul numarul 1 al retentiei de apa. Renuntati sa beti bere, bauturi tari side asemenea incercati sa renuntati la dulciuri…
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here