SHARE

Ovazul este unul dintre alimentele pe care putini dintre voi le-au consumat vreodata. Multi au auzit de el, insa putini au fost cei care l-au vazut macar la culoare. Ovazul face parte din categoria cereale si este foarte recomandat celor care doresc sa slabeasca. Dietele sunt cele care contin aceasta cereala de obicei

Totusi, ovazul nu este destinat strict celor care doresc sa slabeasca prin diete, ci tuturor celor care doresc sa aiba un stil de viata cat mai sanatos, cu putine calorii in mancaruri si cu feluri de mancare echilibrate. Putem obtine acest lucru cu ajutorul ovazului si veti vedea asta in cele ce urmeaza.

Ovazul este indicat in mesele noastre chiar daca este o cereala destinata cresterii animalelor pentru ca este saraca in calorii si foarte satioasa. Acesta poate fi gasit in magazine sub diferite forme, precum: ovaz integral, fulgi de ovaz, tarate de ovaz si bineinteles, faina de ovaz, discutand despre o cereala.

In cazul in care nu stiati, ovazul este unul dintre cele mai bogate alimente in vitamina E, dar si b1, minerale precum seleniu si cupru, fier si magneziu. Foarte folosit in diete pentru ca este o sursa ideala de antioxidant si fibre. Proteinele sunt si ele in cantitate excelenta in aceasta cereala.

Ovazul ajuta la scaderea nivelului colesterolului si implicit la pierderea kilogramelor in plus.  Daca veti consuma 100 de grame de ovaz veti acumula doar 350 de calorii, insa intr-o zi, nu prea se pot consuma 100 de grame, ci mai de graba vreo 50. Are un indice glicemic de 40, destul de mic.

Sunt curios daca o sa incercati sa mancati si voi ovaz dupa ce ati citit acest articol. Daca ati consumat, as fi curios sa stiu daca voua

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here