SHARE

Exista in societatea actuala un trend: sa scornim lucruri despre anumite alimente. Daca o sa ascultati in stanga si in dreapta, o sa observati ca unii zic ca-i bine sa mananci leguma X, altii zic ca nu-i bine. Unii zic ca-i bine sa mananci cartofi, altii zic ca nu-i bine… In cele ce urmeaza o sa incercam sa aducem in discutie beneficiile cartofilor, mai bine zis de ce ar trebui sa ii mananci.

Cartofii contin foarte mult potasiu. Cred ca este cel mai important aspect legat de aceasta leguma. Pur si simplu iti aduce doza zilnica recomandata de potasiu. De exemplu o portie de cartofi copti de 250 de grame, contine peste 1000mg de potasiu. De ce este important acest potasiu? Este important pentru ca este capabil sa anuleze problemele cauzate de consumul exagerat de sare…

Mancati cu tot cu coaja, sunt bogati in fibre. Bine, tot copti ma refer, nu cred ca mananca cineva cartofii cu tot cu coaja, cruzi. De exemplu, coaja unui cartof contine pana la 10% din necesarul de fibre pentru o zi. Fibrele sunt deosebit de bune pentru o digestie de nota 10. De asemenea, tranzitul intestinal este ajutat destul de mult de aceste fibre pe care le mai gasiti si in iaurturi tot in cantitati mari.

Sunt foarte indicati pentru cei care se alfa la cura de slabire pentru ca nu contin calorii. De fapt, un cartof daca este copt contine foarte putine calorii, in jur de 150. Puneti si voi unul mediu, nu unul de dimensiuni mari. Evitati bineinteles topping-urile daca-i coaceti pentru ca acestea vor spori destul de mult aportul caloric. Daca vreti fibre si calorii putine, mergeti pe cartofi copti.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here