Curatenia in propria casa poate sa iti dea de multe ori batai de cap mai ales atunci cand discutam despre pete. Petele sunt cosmarul oricarei gospodine si asta din cauza faptului ca Dumnezeu a creat si petele care nu ies nici cu datul dracului din tesaturi, de pe obiecte, etc. Da, exista anumite pete care refuza sa paraseasca suprafetele cu pricina, insa in cele ce urmeaza o sa discutam putin despre cateva metode de eliminare  acestora destul de friendly as putea sa spun.

Petele de pe linoleum pot sa fie o adevarata distractie cand vine momentul de curata. Trebuie sa stiti ca pentru aceasta suprafata, cel mai mult detergent este clorul. Clorul simplu. Nu trebuie sa incercati cu dero de vase, nu trebuie sa incercati cu nimic. Trebuie sa lasi solutia de clor sa actioneze cam jumatate de ceas si asta-i tot. Clatesti dupa cu otet sau apa, ce ai la indemana.

Petele de pe dulapurile din bucatarie de asemenea pot sa iti dea mari batai de cap. Acestea apar fie din cauza faptului ca in aerul din camera este foarte multa grasime, fie ca in dulap se farsa diferite ingrediente depozitate. Diluantul va va ajuta sa scapati de pete, insa nu diluantul pur. Trebuie amestecate in proportie de 1:1. Evitati sa frecati cu corpuri abrazive intrucat veti strica lemnul.

Petele de mucegai, desi unii le considera imposibil de scos, trebuie sa stiti ca pot fi eliminate cu vodca. Aceasta bautura se pare ca poate sa curete mucegaiul si are un oarecare efect – tampon, impiedica pentru o buna perioada de timp reaparitia mucegaiului. Cu totii ne dorim sa scapam de mucegai, nu? Ei bine, incercati cu vodka si o sa fiti destul de multumiti.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here