SHARE

Oamenii fac lucruri destul de ciudate atunci cand vine vorba despre protectie personala. De exemplu, sunt in stare sa isi tina respiratia atunci cand tuseste cineva in jur pentru a se proteja de o eventuala boala pe care ar putea sa o contacteze in cazul in care ar respira aerul respectivului. E de-a dreptul incredibil si in cele ce urmeaza o sa discutam pe indelete cateva obiceiuri de-astea interesante, amuzante si total inutile pe care romanii le practica pentru a scapa de boli.

Asta cu tinutul respiratiei cand cineva tuseste o trec No. 1. Cred ca e cea mai deplasata idee pentru ca noi chiar nu ne dam seama de viteza cu care aerul expulzat de un om care tuseste, ajunge deja in preajma noastra. E mult prea tarziu, ne tinem respiratia degeaba. Acest instinct de protectie nu are cum sa ne ajute in situatia in care vrem sa stam departe de microbi si germeni foarte periculosi.

Pe locul doi exista cei care isi fac nevoile fara sa se aseze pe colacul de toaleta, cei care si le fac asa din aer… Va spun ca e o alta prostie, intrucat virusii pot sa fie ridicati in aer fara sa te asezi practic pe ei. A, mai sunt si cei care se duc la veceurile publice si fac treaba asta ca sa se fereasca de bolile cu transmitere sexuala… Cred ca pe noi, romanii, nu ne intrece nimeni atunci cand vine vorba de idei S.F.

Pe locul 3 avem pe cei care incearca sa inchida apa la baie, intr-o toaleta de mall, cu dosul palmei. Adica se spala frumos dar cand inchid apa la robinet se chinuie sa faca treaba asta cu dosul palmei de frica sa nu contacteze ceva microbi din nou… Cred ca numai la noi vezi asemenea gesturi schimonosite si fandosite, de care strainii cred ca ar rade si cu fundul…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here