Este lucru cert faptul ca nu exista doua mame identice, la fel cum nu exista nici 2 oameni identici. In mod normal, laptele matern apare in cateva ore de la nastere astfel incat cel mic sa aiba mancare fara probleme, insa bineinteles ca aceste cateva ore se pot transforma in zile in unele cazuri. In cele ce urmeaza o sa discutam despre acest fenomen de intarziere a lactatiei si trebuie sa stiti ca exista posibilitatea sa existe atat factori de natura psihologica dar si fizic.
Bineinteles nu este un lucru benefic faptul ca lactatia intarzie, iar un bebelusi in primele clipe de viata nu trebuie sa fie unul hranit artificial, insa in cazul in care se intampla nu va speriati. Sunt cazuri si cazuri, se mai intampla cu alte cuvinte.
Diabetul este una dintre cauzele principale pentru care lactatia poate sa intarzie destul de mult. Discutam aici despre persoanele care au diabet de tip 1. De asemenea, nasterea prin cezariana este capabila sa intarzie destul de mult lactatia pentru ca nivelul de stres al mamei este ridicol de mare, iar acesteia ii sunt administrate foarte multe medicamente.
Pierderea de sange este al treilea motiv principal pentru care lactatia poate sa intarzie pentru ca poate fi afectata glanda pituitara. Aceasta este glanda responsabila cu secretia prolactinei. Trebuie sa trecem pe lista noastra si obezitatea pentru ca persoanele obeze au o dezvoltare mai putin normala a mameloanelor. Fragmentele de palcenta retinute pot sa fie o problema daca raman in uter, probabil ca medicii stiu treaba asta si cred ca se intampla destul de rar aceste episoade.