SHARE

Lime este denumirea internațională pentru lămâia verde. După cum știm cu toții, există două tipuri de lămâi folosite în bucătăria națională și internațională: lime-ul verde și lămâia clasică, cea galbenă. Lime-ul este mult mai bogat în antioxidanți de cât lămâia clasică, fapt care duce la o studiere mult mai amănunțită a beneficiilor consumului de lime asupra organismului.

Lime-ul are originile prin India și este un fruct foarte aromat. Cu toate acestea, este mult mai puțin bogat în vitamina C față de sora mai mare, lămâia normală, cea galbenă. Starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui fruct, aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează. Vom trata 5 beneficii importante ale acestui lime care se găsește și în România și este destul de folosit.

5 beneficii ale Lime

  1. Lime reușește cu brio să prevină cancerul și nu discutăm despre o simplă senzație. Sunt studii care atestă faptul că limonoidele din acest fruct au proprietăți anticancerigene. Cancerul de colon sau de stomac sunt ținute la distanță de acest lime.
  2. Lime îmbunătățește imunitatea corpului. Deși conține mai puțină vitamina C de cât clasica lămâie, reușește să țină la distanță gripa și răceala. Orice surplus de Vitamina C este benefic pentru organism și pentru cel care dorește să stea cât mai departe de pastile.
  3. Lime are proprietăți antibiotice. Artrita, astmul și bolile de inimă sunt cele prevenite de lime. Deocamdată, nu există cifre clare care să ateste cu exactitate acest lucru, însă există câteva studii aflate în desfășurare în acest sens.
  4. Lime reduce febra. Din cauza faptului că are foarte multă vitamina C în componență, sucul obținut din acest fruct indian reușește să scadă temperatura corpului.
  5. Lime are grijă de ochii tăi. Asta tot din cauza faptului că menține un nivel optim pentru vitamina C în sânge. După cum ști, deficitul de vitamina C poate duce la apariția cataractei.

S-ar putea să îți placă și...

Calea catre unghii perfecte Femeile trebuie sa aiba unghii frumoase, e o certitudine. Frumusetea femeii nu ar trebui sa fie conditionata de aceste “trucuri”, insa intr-o lume atat de lipita de aspectul fizic, orice detaliu conte...
TUTORIAL: cum să te tunzi singur Pentru că mă tund singur de vreo 3 ani, am ajuns la un nivel de performanță care-mi permite să vă fac un mic tutorial. De ce mă tund singur? Pentru că mă enervează frizerii din oraș. Am luat toate fri...
Care este modul corect de a oferi cadouri? Lumea cadourilor a reprezentant dintotdeauna un capitol fascinant si deosebit. Din cele mai vechi timpuri, oamenii obisnuiau sa acorde diverse daruri sau ofrande cu anumite semnificatii speciale. Asta...
Cursuri de limba franceza E din ce in ce mai necesar sa cunosti o limba de ciruclatie internationala iar in ziua de azi toata lumea trebuie sa stie macar engleza. Dar daca ai invata mai multe limbi ca de exemplu si franceza sa...
HRIBI CU SMÂNTÂNĂ 1 kg hribi spălaţi, fierţi şi tocaţi  şi 4 cepe curăţate care sunt puse la călit în 100 g ulei. Punem hribii tocaţi  peste ceapa călită şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. 200 g de smântână se amestec...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here