SHARE

Lime este denumirea internațională pentru lămâia verde. După cum știm cu toții, există două tipuri de lămâi folosite în bucătăria națională și internațională: lime-ul verde și lămâia clasică, cea galbenă. Lime-ul este mult mai bogat în antioxidanți de cât lămâia clasică, fapt care duce la o studiere mult mai amănunțită a beneficiilor consumului de lime asupra organismului.

Lime-ul are originile prin India și este un fruct foarte aromat. Cu toate acestea, este mult mai puțin bogat în vitamina C față de sora mai mare, lămâia normală, cea galbenă. Starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui fruct, aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează. Vom trata 5 beneficii importante ale acestui lime care se găsește și în România și este destul de folosit.

5 beneficii ale Lime

  1. Lime reușește cu brio să prevină cancerul și nu discutăm despre o simplă senzație. Sunt studii care atestă faptul că limonoidele din acest fruct au proprietăți anticancerigene. Cancerul de colon sau de stomac sunt ținute la distanță de acest lime.
  2. Lime îmbunătățește imunitatea corpului. Deși conține mai puțină vitamina C de cât clasica lămâie, reușește să țină la distanță gripa și răceala. Orice surplus de Vitamina C este benefic pentru organism și pentru cel care dorește să stea cât mai departe de pastile.
  3. Lime are proprietăți antibiotice. Artrita, astmul și bolile de inimă sunt cele prevenite de lime. Deocamdată, nu există cifre clare care să ateste cu exactitate acest lucru, însă există câteva studii aflate în desfășurare în acest sens.
  4. Lime reduce febra. Din cauza faptului că are foarte multă vitamina C în componență, sucul obținut din acest fruct indian reușește să scadă temperatura corpului.
  5. Lime are grijă de ochii tăi. Asta tot din cauza faptului că menține un nivel optim pentru vitamina C în sânge. După cum ști, deficitul de vitamina C poate duce la apariția cataractei.

S-ar putea să îți placă și...

Consultații oftalmologice în București Din păcate, mulți oameni merg mult prea rar sau prea târziu la medicul oftalmolog. Statisticile arată că 60% dintre români suferă de diferite afecțiuni oftalmologice, iar incidența celor care au probl...
Au loc cosmeticele profesionale pe piața din România? România este genul de țară în care se dezvoltă perfect orice nișă de calitate mediocră spre slabă. De ce? Păi pentru că avem un popor care a fost oarecum obișnuit cu mult și prost încă de pe vremea lu...
Te pregătești de nuntă? Iată cum trebuie alese verighetele Nunta este cu siguranță cel mai frumos eveniment din viața unui cuplu. Momentul în care îți unești destinul de cel al persoanei iubite, momentul în care există un singur drum pentru voi, nu două, rămâ...
Cum alegem compania de transport persoane? De ce nicktrans.ro ramane u... Compania cu care calatorim din tara catre strainatate trebuie sa respecte cateva reguli destul de simple pe care o sa le amintim si noi in cele ce urmeaza. Fie ca doriti sa mergeti in vizita sau sa va...
3 aspecte mai puțin cunoscute de care trebuie să ții cont atunci când ... Deși internetul este plin de articole cu idei pentru alegerea mobilei de bucătărie, în cele ce urmează vom aduce în prim plan 3 aspecte la care nu multă lume se gândește atunci când pornește căutarea....
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here