SHARE

Lime este denumirea internațională pentru lămâia verde. După cum știm cu toții, există două tipuri de lămâi folosite în bucătăria națională și internațională: lime-ul verde și lămâia clasică, cea galbenă. Lime-ul este mult mai bogat în antioxidanți de cât lămâia clasică, fapt care duce la o studiere mult mai amănunțită a beneficiilor consumului de lime asupra organismului.

Lime-ul are originile prin India și este un fruct foarte aromat. Cu toate acestea, este mult mai puțin bogat în vitamina C față de sora mai mare, lămâia normală, cea galbenă. Starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui fruct, aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează. Vom trata 5 beneficii importante ale acestui lime care se găsește și în România și este destul de folosit.

5 beneficii ale Lime

  1. Lime reușește cu brio să prevină cancerul și nu discutăm despre o simplă senzație. Sunt studii care atestă faptul că limonoidele din acest fruct au proprietăți anticancerigene. Cancerul de colon sau de stomac sunt ținute la distanță de acest lime.
  2. Lime îmbunătățește imunitatea corpului. Deși conține mai puțină vitamina C de cât clasica lămâie, reușește să țină la distanță gripa și răceala. Orice surplus de Vitamina C este benefic pentru organism și pentru cel care dorește să stea cât mai departe de pastile.
  3. Lime are proprietăți antibiotice. Artrita, astmul și bolile de inimă sunt cele prevenite de lime. Deocamdată, nu există cifre clare care să ateste cu exactitate acest lucru, însă există câteva studii aflate în desfășurare în acest sens.
  4. Lime reduce febra. Din cauza faptului că are foarte multă vitamina C în componență, sucul obținut din acest fruct indian reușește să scadă temperatura corpului.
  5. Lime are grijă de ochii tăi. Asta tot din cauza faptului că menține un nivel optim pentru vitamina C în sânge. După cum ști, deficitul de vitamina C poate duce la apariția cataractei.

S-ar putea să îți placă și...

La ce trebuie să te uiți atunci când cumperi o lenjerie pentru pat? Se spune că dormitorul este ce mai importantă cameră din întreaga casă. De ce? Pentru că acolo trebuie să ne refacem, să dormim, să ne încărcăm bateriile pentru o nouă zi de probleme, griji și stres. ...
Imunitatea si sucul noni In urma imunitatii scazute m-am ales cu o alergie de sezon de care nu reusesc sa scap de ani de zile. Am incercat diverse tratamente dar rezolvau problema pe moment, adica dispareau reactiile din orga...
Laptele pentru copil, o prioritate pentru mame Sa fi mama in ziua de azi nu este lucru simplu. S-au cam dus vremurile in care statul te ajuta in cresterea copilului in adevaratul sens al cuvantului. Cand eram eu mic parintii primeau subventii si p...
Unde putem face analize medicale de care sa fim siguri ca sunt bune? Problema cu analizele medicale in Romania e destul de stiuta de toata lumea. Daca te duci in 10 centre de analize medicale, vei avea 10 rezultate diferite. Nu inteleg de ce se intampla acest lucru, ad...
Tehnologia, o sansa in plus pentru normalitate. Reconstructia sanilor Traim intr-o tara in care desi sistemul sanitar de stat pare sa fie praf si pulbere, exista totusi cativa medici si cateva clinici private care iti pot rezolva problemele de sanatate fara sa astepte p...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here