SHARE

Lime este denumirea internațională pentru lămâia verde. După cum știm cu toții, există două tipuri de lămâi folosite în bucătăria națională și internațională: lime-ul verde și lămâia clasică, cea galbenă. Lime-ul este mult mai bogat în antioxidanți de cât lămâia clasică, fapt care duce la o studiere mult mai amănunțită a beneficiilor consumului de lime asupra organismului.

Lime-ul are originile prin India și este un fruct foarte aromat. Cu toate acestea, este mult mai puțin bogat în vitamina C față de sora mai mare, lămâia normală, cea galbenă. Starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui fruct, aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează. Vom trata 5 beneficii importante ale acestui lime care se găsește și în România și este destul de folosit.

5 beneficii ale Lime

  1. Lime reușește cu brio să prevină cancerul și nu discutăm despre o simplă senzație. Sunt studii care atestă faptul că limonoidele din acest fruct au proprietăți anticancerigene. Cancerul de colon sau de stomac sunt ținute la distanță de acest lime.
  2. Lime îmbunătățește imunitatea corpului. Deși conține mai puțină vitamina C de cât clasica lămâie, reușește să țină la distanță gripa și răceala. Orice surplus de Vitamina C este benefic pentru organism și pentru cel care dorește să stea cât mai departe de pastile.
  3. Lime are proprietăți antibiotice. Artrita, astmul și bolile de inimă sunt cele prevenite de lime. Deocamdată, nu există cifre clare care să ateste cu exactitate acest lucru, însă există câteva studii aflate în desfășurare în acest sens.
  4. Lime reduce febra. Din cauza faptului că are foarte multă vitamina C în componență, sucul obținut din acest fruct indian reușește să scadă temperatura corpului.
  5. Lime are grijă de ochii tăi. Asta tot din cauza faptului că menține un nivel optim pentru vitamina C în sânge. După cum ști, deficitul de vitamina C poate duce la apariția cataractei.

S-ar putea să îți placă și...

Idei de cadouri traznite pentru femei Fiecare barbat viseaza la femeia perfecta. In momentul in care ne indragostim, vedem perfectiunea in fata ochilor si o simtim aproape de noi chiar daca cei din jur nu sunt de acord cu ideea noastra de...
Tu ce intelegi prin pulover? Descopera ce tinuta ti se potriveste! Cu toate ca fiecare dintre noi avem o imagine foarte clara a ceea ce presupune un pulover, multi dintre noi nu stim ca exista, de fapt, numeroase tipuri de pulovere pentru barbati. Intr-adevar, ca...
Cat de util este internetul in ziua de azi? Internetul capata pe zi ce trece tot mai multa importanta pentru noi. Magazinele online ne scutesc de preturi mari si drumuri in oras, site-urile gen tocmai.ro ne aduc posibilitatea de a cumpara un pr...
Toate femeile ar trebui sa faca testul Papanicolau Cancerul este cea mai devastatoare boala, cred ca putem fi cu totii de acord in acest sens. Desi am avansat ca civilizatie atat de mult in ultimii 50 de ani, tot nu am reusit sa gasim leac la aceasta ...
Vrei să pornești o afacere dar nu știi care sunt pașii înființării unu... Vine un moment în viața fiecărui român  când se satură pur și simplu de mojicia și de micimea patronilor pentru care a servit conștient și calitativ poate zeci de ani, și se hotărăște să încerce pe co...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here