SHARE

Lime este denumirea internațională pentru lămâia verde. După cum știm cu toții, există două tipuri de lămâi folosite în bucătăria națională și internațională: lime-ul verde și lămâia clasică, cea galbenă. Lime-ul este mult mai bogat în antioxidanți de cât lămâia clasică, fapt care duce la o studiere mult mai amănunțită a beneficiilor consumului de lime asupra organismului.

Lime-ul are originile prin India și este un fruct foarte aromat. Cu toate acestea, este mult mai puțin bogat în vitamina C față de sora mai mare, lămâia normală, cea galbenă. Starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui fruct, aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează. Vom trata 5 beneficii importante ale acestui lime care se găsește și în România și este destul de folosit.

5 beneficii ale Lime

  1. Lime reușește cu brio să prevină cancerul și nu discutăm despre o simplă senzație. Sunt studii care atestă faptul că limonoidele din acest fruct au proprietăți anticancerigene. Cancerul de colon sau de stomac sunt ținute la distanță de acest lime.
  2. Lime îmbunătățește imunitatea corpului. Deși conține mai puțină vitamina C de cât clasica lămâie, reușește să țină la distanță gripa și răceala. Orice surplus de Vitamina C este benefic pentru organism și pentru cel care dorește să stea cât mai departe de pastile.
  3. Lime are proprietăți antibiotice. Artrita, astmul și bolile de inimă sunt cele prevenite de lime. Deocamdată, nu există cifre clare care să ateste cu exactitate acest lucru, însă există câteva studii aflate în desfășurare în acest sens.
  4. Lime reduce febra. Din cauza faptului că are foarte multă vitamina C în componență, sucul obținut din acest fruct indian reușește să scadă temperatura corpului.
  5. Lime are grijă de ochii tăi. Asta tot din cauza faptului că menține un nivel optim pentru vitamina C în sânge. După cum ști, deficitul de vitamina C poate duce la apariția cataractei.

S-ar putea să îți placă și...

Afacerile cu dezmembrari Afacerile cu dezmembrari au devenit afacerea momentului in Romania. Totul porneste de la mentalitate si de la principiul megalomaniei. Romanii sunt un popor sarac ce nu a reusit sa se ridice in 25 de ...
Ce mai bun laborator de analize medicale Știm cu toții că atunci când vine vorba despre laboratoarele de analize medicale, există prea puțină seriozitate. De ce? Păi pentru că sunt deschise de niște oameni neserioși pentru care banii conteaz...
Cele mai bune preturi pentru huse pe www.husafolieprotectie.ro Telefoanele mobile in ziua de azi sunt orice, numai telefoane mobile nu... Au devenit niste gadgeturi destul de complexe si deloc mobile. Se numesc smartphone-uri si au dimensiuni din ce in ce mai mar...
Sanatatea si sportul Foarte multa lume trecuta de 25 de ani uita de faptul ca o minte sanatoasa isi are casa intr-un corp sanatos, cum bine zicea o zicala straveche. Mie intotdeauna mi-a placut sa fac miscare, mi-a placut...
De unde cumparam echipamente pentru bucatarie profesionala? Daca te decizi totusi sa deschizi o afacere in Romania, trebuie sa iti faci planurile foarte bine dinainte de a te apuca de investita cu pricina. Ma gandesc acum la o afacere de gen pensiune sau chiar...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here