SHARE

M-am gândit de curând să aflu care sunt cele mai căutate televizoare relativ la bugetul alocat pentru achiziționarea acestora. Studiind majoritatea magazinelor online am ajuns la concluzia că televizoarele de buget sub prețul de 1500 lei sunt cele mai comercializate.

Așadar se pare că în general lumea caută televizoare cât mai ieftine pe care să le poată înlocui cu ușurintă pe viitor atunci când se schimbă tehnologie, sau când se defectează.

Deși televizoarele Ultra HD s-au ieftinit foarte mult, încă nu este timpul lor pe de-o parte pentru că majoritatea caută un televizor cu funcții de bază pentru a privi posturile TV, și pe de altă parte cunoscătorii știu că televizoarele UHD mai ieftine au un input lag destul de mare, fapt pentru care nu oferă o experiență tocmai plăcută pentru a fi folosite ca și monitor.

În ultima perioadă o foarte mare creștere au avut-o televizoarele Smart, unul din motive fiind tendința de a înlocui posturile TV plictisitoare, cu conținutul multimedia de pe internet. De asemenea dacă ne gândim că doar câteva posturi TV sunt Full HD, iar majoritatea emit sub calitatea HD, nu prea putem folosi un televizor Full HD la adevărata lui calitate decât din alte surse.

Trendul către televizoarele Smart este susținut și prin lansarea serviciului Netflix în Romania, care deși încă se află la început de drum, deja foarte multe magazine online au pus eticheta Netflix pe televizoarele compatibile cu acest serviciu.

Spre deosebire de anul 2014 când televizoarele Smart erau încă la început de drum, având sisteme de operare și hardware care se mișcau foarte greu, anul 2015 a adus platformele Smart la un alt nivel, satisfăcător atât din punct de vedere al performanței cât și ca preț.

Probabil că și anul acesta atenția va fi concentrată tot pe televizoarele Smart de buget, care vor face un pas în plus în ceea ce privește performanța, ceea ce o să convingă și pe cei care până acum nu vedeau o variantă viabilă în postura unui astfel de device.

 

S-ar putea să îți placă și...

Toate femeile ar trebui sa faca testul Papanicolau Cancerul este cea mai devastatoare boala, cred ca putem fi cu totii de acord in acest sens. Desi am avansat ca civilizatie atat de mult in ultimii 50 de ani, tot nu am reusit sa gasim leac la aceasta ...
De ce trebuie sa lucrezi numai cu profesionisti? Termenul de profesionist in Romania este putin deformat. La fel cum dupa anii 90, numai cine nu a vrut nu si-a atribuit denumirea de meserias, aceeasi poveste o intalnim si in sfera profesionala. Aces...
Omul gospodar De foarte multe ori am fost acuzat de faptul ca nu sunt un om gospodar. Ce inseamna in viziunea mea un om gospodar? Un om care in fiecare zi mestereste cate ceva, un om care se pricepe sa repare cam t...
Esti pregatit sa coci cozonacii de Craciun? Daca nu, analizeaza oferta... Sarbatorile de Iarna sunt asteptate cu ardoare, de cei mari si cei mici, deopotriva, pentru ca reprezinta un moment din an al cadourilor, al fericirii, al timpului petrecut cu cei dragi si al mancarur...
O moda revigorata In fiecare an, vara, avem parte de o schimbare de moda si de atitudine in acelasi timp. Anul acesta schimbarea este mai vizibila ca niciodata si pot spune ca avem parte de o moda revigorata. Daca in a...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here