SHARE

M-am gândit de curând să aflu care sunt cele mai căutate televizoare relativ la bugetul alocat pentru achiziționarea acestora. Studiind majoritatea magazinelor online am ajuns la concluzia că televizoarele de buget sub prețul de 1500 lei sunt cele mai comercializate.

Așadar se pare că în general lumea caută televizoare cât mai ieftine pe care să le poată înlocui cu ușurintă pe viitor atunci când se schimbă tehnologie, sau când se defectează.

Deși televizoarele Ultra HD s-au ieftinit foarte mult, încă nu este timpul lor pe de-o parte pentru că majoritatea caută un televizor cu funcții de bază pentru a privi posturile TV, și pe de altă parte cunoscătorii știu că televizoarele UHD mai ieftine au un input lag destul de mare, fapt pentru care nu oferă o experiență tocmai plăcută pentru a fi folosite ca și monitor.

În ultima perioadă o foarte mare creștere au avut-o televizoarele Smart, unul din motive fiind tendința de a înlocui posturile TV plictisitoare, cu conținutul multimedia de pe internet. De asemenea dacă ne gândim că doar câteva posturi TV sunt Full HD, iar majoritatea emit sub calitatea HD, nu prea putem folosi un televizor Full HD la adevărata lui calitate decât din alte surse.

Trendul către televizoarele Smart este susținut și prin lansarea serviciului Netflix în Romania, care deși încă se află la început de drum, deja foarte multe magazine online au pus eticheta Netflix pe televizoarele compatibile cu acest serviciu.

Spre deosebire de anul 2014 când televizoarele Smart erau încă la început de drum, având sisteme de operare și hardware care se mișcau foarte greu, anul 2015 a adus platformele Smart la un alt nivel, satisfăcător atât din punct de vedere al performanței cât și ca preț.

Probabil că și anul acesta atenția va fi concentrată tot pe televizoarele Smart de buget, care vor face un pas în plus în ceea ce privește performanța, ceea ce o să convingă și pe cei care până acum nu vedeau o variantă viabilă în postura unui astfel de device.

 

S-ar putea să îți placă și...

Transport auto pe platforma VS autoturism adus pe propriile roti Nu stiu daca v-ati pus vreodata intrebarea asta. Probabil unii nici nu vor avea aceasta dilema, intrucat vor alege sa cumpere o masina direct dintr-un targ auto. In cazul in care ajungi insa intr-o ta...
Licitațiile de mașini second hand – noua metodă de importuri Importurile de mașini second hand au explodat în ultimul an, din secunda doi în care a fost publicată în Monitorul Oficial legea care a eliminat Timbrul de Mediu. Aproape 10 ani românii au fost nevoiț...
Boala caramizii Romanii au o boala cand vine vorba de constructii. Nu cred ca exista tara in care sa se construiasca cu atat de mult ciment si caramida ca in Romania. Nu inteleg de ce se merge pe ideea de a construi ...
Ce faci atunci cand ai nevoie de pompe submersibile de presiune? Pai in mod normal te duci si cumperi, nu? Doar ca nu intotdeauna te duci si cumperi exact obiectul de care ai nevoie, sau nu intotdeauna il cumperi pe cel mai calitativ. In principiu, pompele acestea ...
Cum planificam o vacanta la munte pe timp de iarna? Vacantele petrecute la munte sau concediile, numiti cum doriti, sunt extraordinare, insa cei care se duc pentru prima data la ski intr-un loc in care nu au mai fost pot sa aiba oarecare batai de cap. ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here