Se spune că cea mai de soi carne a românului este cartoful… Ei bine, mai în glumă mai în serios, cam așa este. Nu suntem chiar pe locul 1 în Europa la consumul de carne și asta din cauza postului.

Destul de multe luni în decursul unui an de zile, alături de zilele de marți și vineri, foarte mulți creștini aleg să își purifice organismul prin acest post. Așadar, cum postul ne ocupă o bună perioadă de timp, trebuie să găsim ceva înlocuitori de seama, care să ne aducă beneficiile cărnii… Măcar nutrițional dacă încă nu s-a inventat leguma cu gust de mici și ceafă de porc.

Lintea

Eu personal nu am o părere foarte bună despre linte  și asta din cauza faptului că am avut experiențe neplăcute în trecut. Am fost nevoit să mănânc o linte prost gătită. Dacă veți reuși să gătiți lintea așa cum trebuie, vă veți bucura de un aliment cel puțin minunat din toate punctele de vedere: gust și aport nutritiv. Lintea este foarte bogată în proteine, dar și minerale necesare noastre precum potasiu, cupru, fier și mangan. Fibrele vegetale de asemenea sunt prezente în linte.

De asemenea, lintea are multe efecte pozitive asupra organismului. Este foarte  recomandată celor care au colesterolul mărit. Cei care depun efort fizic intens de asemenea se vor bucura de un surplus de energie dacă for consuma linte. Are și contraindicații ca de obicei. Evitați să consumați linte dacă aveți probleme cu rinichii, dacă suferiți de obezitate sau dacă aveți boli cardiace.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here