SHARE

Viata unui salariat este mereu plina de surprize. Indiferent de domeniul in care lucreaza sau de banii pe care ii castiga, un angajat poate trece mereu printr-un moment critic al vietii sale, in care lucrurile pot lua o intorsatura mai putin dezirabila, iar nevoia financiara rasare in mod natural. Este si cazul lui Cezar, care lucreaza pe postul de contabil al unei firme si care are un salariu net de 1800 de lei. In general, contabil fiind, reuseste sa isi planifice luna de luna bugetul de care dispune intr-un mod eficient, pentru a reusi sa isi imparta in mod echilibrat toate cheltuilile. Cu toate acestea, o urgenta medicala l-a pus pe Cezar fata in fata cu necesitatea gasirii unei solutii.

Ce putea face? Sa se imprumute de la parintii sau fratii sai? Desigur, era o solutie, insa suma de care avea nevoie nu era de 100-200 de lei, ci mult mai mare. Sa se imprumute din mai multe surse? Foarte complicat, pentru ca mai multi oameni implica mai multe riscuri. Colegii si prietenii ies de cele mai multe ori din schema, pentru ca pur si simplu este complicat sa ii ceri unui amic 1000 de lei, de exemplu. Asadar, Cezar a optat pentru un imprumut IFN, pentru a fi sigur ca se descurca in conditii optime. De ce a ales calea imprumuturilor IFN?

Imprumutul IFN – calea de mijloc pentru un credit pe o perioada scurta

Iata-l pe Cezar, aflat in postura de a fi nevoit sa isi cumpere o pereche de ochelari noua, pentru ca cea pe care a avut-o a cazut pe asfalt si i-a facut tandari lentilele. Iata urgenta pentru care avea nevoie atat de rapida de bani. Fiind contabil, ochii erau printre cele mai bune instrumente ale sale, pentru ca il ajutau sa observe orice tip de detaliu contabilicesc si care erau mijlocul cel mai bun de a se asigura ca nu face niciun fel de greseala.

Ochelarii costau, cu tot cu consultatia oftalmologului, cam 1000 de lei, bani pe care nu ii avea absolut deloc in momentul accidentului, la doar o saptamana pana la viitorul salariu. Solutia unui imprumut IFN a venit ca prin minune, in timp ce cauta o solutie pe Internet. IFN este abrevierea de la Institutie Financiara Nebancara, iar in mediul online a gasit cateva care aveau niste oferte foarte bune. In cele din urma, a decis sa faca un imprumut IFN la una dintre institutiile nebancare din mediul online pentru ca:

  • Putea sa faca imprumutul de 1000 de lei pentru 7 zile, urmand ca la finalul acestora sa aiba de returnat mai putin de 1100 de lei
  • Institutia financiara respectiva era actreditata de catre Banca Nationala a Romaniei
  • Urma sa obtine banii pe care si-i dorea intr-un timp foarte scurt de 24 de ore
  • Era necesar un minim de documentatie, precum adeverinta de venit si buletinul

Cezar s-a gandit ca aceasta este cea mai buna solutie pe termen scurt, avand in vedere ca imprumuturile IFN din mediul online se pot dovedi mult mai rentabile decat cele bancare. Achizitionarea perechii de ochelari a fost un succes, iar intr-o saptamana, la salariu, a fost nevoit sa adauge, la cei 1000 de lei, inca 84, adica dobanda aferenta pentru cele 7 zile. Un real succes, din punctul lui de vedere, pentru ca un astfel de imprumut IFN a facut diferenta care conta in acel moment critic. Tu pentru ce ai face un imprumut IFN?

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here