Furnicile sunt unele dintre cele mai enervante creaturi pe care Dumnezeu le-a creat. Scapi de bomba atomică, dar nu scapi de furnică. Sau muscă. Și muștele sunt foarte enervante și deloc interesante. Dar să revenim la furnici. Dacă le ai în casă, foarte aiurea pentru tine. Am mai discutat noi în trecut despre anumite trucuri prin care să scapi de musafirii nepoftiți, dar nu cred că dau roade în toate cazurile. Astăzi o să discutăm în special despre furnici.

Dacă vrei să scapi de furnici, trebuie să ai în primul rând grijă să scapi de firimituri. Dacă ai obiceiul să faci mizerie pe jos când mănânci, curăța bine. Scapă de toate firmiturile pentru că furnicile simt mâncarea de la distanță foarte mare. Te trezești cu ele în cameră și nu vei știi cum și pe unde au mai intrat. Ca soluție secundară aș putea recomandat să nu ții gunoiul în casă. Dacă ai posibilitatea să ai pubelă, du-o cât mai departe de casă. Dacă stai la bloc, du gunoiul zilnic.

De asemenea, dacă știi că există ceva găuri prin care pot intra furnicile astupă-le imediat., poți folosi acea spumă expandată ieftină din comerț. Cea cu 15 lei tubul. Dacă nu vrei să dai cu spumă, atunci folosește câteva alimente puternic mirositoare ca să le alungi. Ardeiul este unul dintre alimentele pe care le poți folosi, alături de frunzele de mentă. Furnicile detestă menta.

De asemenea, coaja de portocale tocată și amestecată cu apă va forma un fel de insecticid natural de care furnicile vor fugi destul de repede. Poți încerca și această soluție în cazul în care nu dorești să dai cu insecticid din comerț, toxic.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here