Știu, țânțarii pot să fie unele dintre cele mai enervante insecte de pe pământ, alături de muște bineînțeles. Cum a dat puțin căldura cum au început să apară țânțarii, mai ales prin zonele în care există apă sau umezeală. Cei care au subsoluri de bloc pline cu apă se vor regăsi într-un fel în acest articol. Așadar, haideți să trecem în revistă câteva metode prin care poți scăpa de țânțari fără să folosești produsele clasice: pastile, loțiuni pentru corp, etc.

5 metode capabile să țină țânțarii la distanță

  1. Nu dormi descoperit. Cu cât pielea este mai expusă, cu atât există șanse mai mari să se așeze un țânțar pe tine și să te înțepe. De fapt, asta ne enervează la țânțari, ne fac să ne dăm palme singuri fie că doar ne bâzâie pe la urechi, fie ne înțeapă.
  2. Folosește soluția pentru alungarea țânțarilor pe haine, nu pe piele. Deși am spus la început că nu vor fi sfaturi ce implică soluții de genul, pentru haine e destul de ok. Vor ține țânțarii la distanță fără ca tu să fii nevoit să te dai pe piele.
  3. Pune-ți plase la geamuri și evită să deschizi aceleplase mai pe seară chiar dacă semai răcorește. E cea mai bună metodă de a ține țânțarii la distanță de tine și de camera ta. Evident, nu e 100% sigură dar e foarte bună.
  4. Umple casa cu citronella. Citronella este o plantă pe care țânțarii nu o suportă deloc. Există de asemenea și uleiuri esențiale pe care le poți cumpăra de la magazine. O să vezi că este fabuloasă soluția. Funcționează foarte bine.
  5. Pornește un ventilator în cameră care să bată către tine. Dacă curentul de aer este suficient de puternic, țânțarii nu vor avea cum să ajungă la tine, vor fi deviați de ventilator, nu vor fi lăsați să se apropie măcar.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here