Din păcate în ziua de azi căsniciile nu mai sunt așa de trainice. Tinerii se căsătoresc fără să se cunoască iar acest lucru nu are de cât o singură urmare: divorțul. În momentul în care apare divorțul, în primii 10 ani de căsătorie, apar inevitabil și copiii. După căsătorie, majoritatea cuplurilor se pun pe făcut copii, agravând oarecum situația la divorț.

Ei bine, nu e nimeni de condamnat. Nimeni nu are de gând să se căsătorească apoi să divorțeze de bună voie, intenționat. E clar că discutăm despre compatibilitate aici. Dacă vrei să intri într-o relație cu o persoană ce are deja copii dintr-o căsătorie sau relație anterioară, trebuie să fii dispus/ă să accepți niște mici compromisuri despre care vom discuta imediat…

3 compromisuri pe care trebuie să le accepți dacă dorești o relație cu o persoană ce are deja copii

  1. Indiferent cât de mare va fi iubirea ta pentru această persoană, pentru ea copilul va fi mereu pe primul loc. Trebuie să te obișnuiești cu gândul că orice-ai face, vei fi mereu pe locul doi. Nu mulți pot să accepte acest compromis care este de fapt cel mai important.
  2. Trebuie să accepți ideea că vei crește copilul altuia. Da, banii tăi se vor duce către un copil care nu-ți aparține și care probabil nu te va recunoaște drept părinte dacă apari în relație când acesta are deja discernământ. Trebuie să fii foarte altruist.
  3. Persoana pe care o placi și cu care vrei să intri într-o relație serioasă este legată pentru tot restul vieții sale de altă persoană cu care a trăit, a simțit. Trebuie să accepți ideea că acea persoană poate oricând să apară în viața voastră și să răstoarne lucrurile.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here