Știm cu toții faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. E necesar să ne alimentăm cum trebuie organismul încă de la primele ore ale zilei, iar mulți sunt dispuși să facă anumite abuzuri cu noaptea-n cap, ceea ce nu-i prea ok.

În cele ce urmează vom discuta despre ce NU trebuie să mănânci la micul dejun, căci despre ce trebuie să mănânci am tot vorbit. Mesele de la prima oră trebuie să fie destul de ușoare, să-ți permită să pornești activitatea  fără probleme. Așadar, să vedem ce nu trebuie să mănânci la primă oră a dimineții sub forma micului dejun.

Care sunt alimentele ce trebuie evitate dimineața

  1. Prăjeala – indiferent că discutăm despre șuncă, cârnați, chiar și bacon, sunt de evitat la prima oră a dimineții întrucât sunt alimente cancerigene. În plus, sunt șanse destul de mari să cadă greu la stomac. Nu sunt genul de alimente destinate dimineții, chiar dacă au foarte multe calorii. Există soluții înlocuitoare.
  2. Cerealele – ne referim aici doar la cele îndulcite. Știm cu toții că acestea conțin foarte mult zahăr, ceea ce nu-i prea bun pe termen mediu și lung. Aceste cereale îndulcite pot fi înlocuite cu cele fără zahăr dar bogate în fibre și proteine.
  3. Produse de patiserie – da, nici pateuri, plăcintă sau gogoși nu sunt recomandate pentru prima oră a dimineții. De ce? Pentru că acestea conțin făină și zahăr, două ingrediente mai de evitat. O creștere rapidă a glicemiei poate să aibă loc din cauza acestora. În plus, nu sunt deloc sățioase, nu țin de foame.
  4. Brioșele – de asemenea conțin foarte mult zahăr, făină, ulei și alte minuni cu care nu prea ai voie să începi ziua.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here