SHARE

Probabil orice femeie a realizat la un moment dat, în viața ei de gospodină, faptul că unele pete pot să distrugă tricoul, bluza, fusta preferată fără drept de apel. Ce faci atunci când pătezi hainele cu niște compuși ce par să nu mai iasă? Chiar este ireversibil procesul acesta de pătare? Chiar trăim în 2016 și nu suntem capabili să scoatem o pată din haine?

Că vorba aia, s-au dus vremurile în care spălam cu sodă și chestii de genul. Avem o armată de detergenți care mai de care mai lăudați și tot nu suntem în stare să ținem la distanță petele dificile?

Ei bine, acolo unde detergenții dau greș, intervine ingeniozitatea și sfatul bun. În cele ce urmează vom discuta despre eliminarea unora dintre cele mai dificile pete fără soluții speciale. Cafeaua, sosul de roșii, uleiul și vinul vor fi de mâine doar o amintire pentru tine. Așadar, să vedem cum reușim să ne descotorosim de petele cauzate de alimentele mai sus menționate.

Cum îndepărtezi petele de cafea

Petele de cafea se pot îndepărta  relativ ușor în momentul în care pata este proaspătă. Poți folosi oțet amestecat cu puțină apă sau detergent dacă ai cumva la îndemână. Poți încerca și când pata este veche, lăsând la înmuiat în apă cu detergent de vase. Pentru petele foarte vechi, pune 2 linguri de borax într-o cană cu apă și aplică pe pată. Lași la acționat 10 minute apoi o bagi la spălat.

Cum îndepărtezi petele de sos de roșii

Dacă bagi la spălat cu apă caldă, pata va rămâne în țesătură. Folosește dero de vase și apă rece pentru a îndepărta petele de sos de roșii. De asemenea, o lingură de detergent de vase  + două linguri de oțet pot duce la un compus ce lăsat la acționat 30 de minute pe pată, va face minuni.

Cum îndepărtezi uleiul de gătit

Uleiul se scoate foarte simplu cu detergent de vase. Trebuie să lași la acționat pe pată câteva minute apoi să clătești cu apă. Poți încerca de asemenea și cu alcool în cazul în care detergentul de vase dă greș.

Cum îndepărtezi petele de vin

Vinul iasă de pe haine ceva mai dificil, dar nu e imposibil. Trebuie să aplici pe pata umedă niște bicarbonat de sodiu și sare. Sub țesătură, pune un șervețel din hârtie care să absoarbă vinul. Lași așa timp de un sfert de oră apoi poți bagă la spălat normal.

Acestea sunt cele mai ciudate dar tot odată eficiente metode de a scoate petele dificile din hainele preferate.

S-ar putea să îți placă și...

Usile dulapului de bucatarie iti dau de furca? Afla cu ce trebuie sa l... Bucataria este invadata in fiecare zi de grasimi ce se depun pe fieunde, peste tot. Nimic neobisnuit pana acum intrucat pentru asa ceva a aparut ideea de bucatarie, nu? Sa fie o camera in care se gate...
Vrei să cureți casa cu oțet? Iată ce ar trebui să știi mai întâi despr... Multe gospodine au auzit faptul că oțetul este foarte bun pentru a curăța diverse obiecte prin casă dar adevărul este că în ultimii ani, s-a exagerat foarte mult cu proprietățile miraculoase ale acest...
La ce mai poți folosi uleiurile esențiale în casă? Știm cu toții la ce folosesc de obicei uleiurile esențiale: să ne facă a noastră casă mai frumos mirositoare. Sau să ne facă să ne simțim mai bine din punct de vedere psihic. Întrebarea de bază este l...
Cum protejam covorul din casa? Multi dintre noi avem covoare prin case si fiecare le curata in modul in care crede de cuvinta, insa nu toate metodele de curatare sunt indicate. Bineinteles ca atunci cand cumparam ceva covor nu exis...
Unde poți ascunde lucrurile de valoare în casă? Sub saltea? În cărțile din bibliotecă? În șifonier printre haine? În sertarele de la bucătărie? Ei bine, nu. Acestea sunt primele locații pe care hoții le cercetează în momentul în care sparg o locuin...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here