SHARE

Sportul este benefic organismului. Femeile practică sportul de cele mai multe ori din dorința de a da jos kilogramele în plus, dar nu obligatoriu. Totuși, dacă practici sport trebuie să fii destul de atentă la alimentația dinaintea antrenamentelor dacă vrei ca eforturile tale să aibă cele mai bune rezultate.

Spun treaba asta pentru că întâmplarea a făcut să cunosc niște femei care mâncau shaorma apoi veneau la alergat. Păi în modul acesta nu se vor vedea niciodată rezultate, așa că în cele ce urmează vom discuta despre ce trebuie mai exact să mănânci înainte de a face sport și mai ales cât.

Ce trebuie să mănânci înainte de antrenamente

După cum spuneam mai sus, iasă din discuție mâncărurile grele, fast food-ul, alimentele foarte bogate în zahăr și alte minuni. Idealul este acela de a pierde în greutate, nu de a pune. Degeaba te antrenezi și arzi să zicem 1000 de calorii la un antrenament dacă înainte adaugi 2000.

De asemenea, dacă vrei să mănânci ceva, trebuie să o faci cu minim o oră înainte de antrenamente. Recomandat este cam cu 2-3 ore înainte pentru a avea mâncarea timp să se așeze. Ce trebuie să consumi? Ceva sandviș slab în grăsimi, bogat în carbohidrați. Poți să mănânci și ceva fructe  sau paste. Repet, nu abuzați de cantitate. Cu cât antrenamentul este mai lung, logic că va fi nevoie de o cantitate de mâncare ceva mai mare înainte, însă nu exagerați.

Alimentația este foarte importantă atunci când vrem să dăm jos kilogramele în plus, așa că fiți cu băgare de seamă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here