SHARE

E destul de dificil să reușești să îți menții sănătatea în ziua de azi pentru că trăim într-o societate destul de plastică, artificială. Majoritatea alimentelor de pe rafturile magazinelor sunt foarte bogate în chimicale, foarte sărace în nutrienți, vitamine și minerale.

Din această cauza evident că s-a ajuns în acel punct în care sistemul imunitar este destul de slăbit și orice aport natural de vitamine și minerale este bine venit. În cele ce urmează vom discuta despre câteva alimente cu ajutorul cărora putem reuși să îmbunătățim sistemul imunitar, în mod natural.

5 alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

  1. Soc – deși este unul dintre fructele din care bunicii noștri obișnuiau să facă doar suc, acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C, îmbunătățind sistemul imunitar în cazul în care sunt consumate. Socul este unul dintre fructele care îți pot reda starea de sănătate atunci când ești bolnav de răceală sau gripă.
  2. Ciupercile – nu oricare ciuperci, ci cele champignon. Acestea sunt foarte bogate în seleniu și complexul de vitamine B. Seleniul este unul dintre mineralele care pot influența destul de mult starea de sănătate.
  3. Stridiile – nu știu câți dintre voi ați consumat vreodată stridii, însă sunt ideale pentru cei care au probleme cu sistemul imunitar. Sunt foarte bogate în zinc, un mineral cu rol covârșitor în menținerea unei stări de sănătate impecabilă.
  4. Spanacul – nu vei face mușchi asemenea lui Popeye marinarul dacă vei consuma spanac, însă este una dintre plantele foarte bogate în vitamine și minerale. Fibre, vitamina C, antioxidanți sunt doar câteva plusuri ale spanacului.
  5. Broccoli – știu că este genul de plantă urâtă de toată lumea, că nu are un gust tocmai bun, însă este sănătoasă. Broccoli este unul dintre alimentele care conțin cele mai mari cantități de Vitamina A și Vitamina C.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Caisele – care sunt beneficiile caiselor Caisele sunt unele dintre cele mai iubite fructe ale verii. Copii, adulți, cu toții iubim caisele și sezonul este pe cale să ia startul. Dar oare care sunt beneficiile caiselor asupra organismului nos...
Care sunt beneficiile migdalelor? Despre migdale am auzit cu toții că sunt foarte bune pentru organism, dar acum a venit momentul să vedem exact care sunt beneficiile acestora și de ce foarte multă lume recomandă consumul lor. Vom tre...
Ce spune parfumul despre o femeie? Parfumul inca din cele mai vechi timpuri a fost o modalitate de expunere a personalitatii fiecaruia, indiferent ca discutam despre barbati sau femei, insa, femeile au fost cele care s-au lasat cel mai...
5 alimente esențiale pentru cei care vor să scadă nivelul colesterolul... Vremurile pe care le trăim sunt destul de agitate și de stresante. Alimentele pe care le mâncăm zilnic sunt destul de periculoase pentru organism, conțin multe toxine și din păcate nu prea avem altern...
Care sunt alimentele principale ce te ajută să ai un ten perfect? Atunci când vine vorba despre propriul ten, femeile sunt foarte atente cu produsele de îngrijire, cu cosmeticele. Sunt dispuse să investească o avere în cosmetice de calitate care să le ajute să obțin...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here