SHARE

E destul de dificil să reușești să îți menții sănătatea în ziua de azi pentru că trăim într-o societate destul de plastică, artificială. Majoritatea alimentelor de pe rafturile magazinelor sunt foarte bogate în chimicale, foarte sărace în nutrienți, vitamine și minerale.

Din această cauza evident că s-a ajuns în acel punct în care sistemul imunitar este destul de slăbit și orice aport natural de vitamine și minerale este bine venit. În cele ce urmează vom discuta despre câteva alimente cu ajutorul cărora putem reuși să îmbunătățim sistemul imunitar, în mod natural.

5 alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

  1. Soc – deși este unul dintre fructele din care bunicii noștri obișnuiau să facă doar suc, acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C, îmbunătățind sistemul imunitar în cazul în care sunt consumate. Socul este unul dintre fructele care îți pot reda starea de sănătate atunci când ești bolnav de răceală sau gripă.
  2. Ciupercile – nu oricare ciuperci, ci cele champignon. Acestea sunt foarte bogate în seleniu și complexul de vitamine B. Seleniul este unul dintre mineralele care pot influența destul de mult starea de sănătate.
  3. Stridiile – nu știu câți dintre voi ați consumat vreodată stridii, însă sunt ideale pentru cei care au probleme cu sistemul imunitar. Sunt foarte bogate în zinc, un mineral cu rol covârșitor în menținerea unei stări de sănătate impecabilă.
  4. Spanacul – nu vei face mușchi asemenea lui Popeye marinarul dacă vei consuma spanac, însă este una dintre plantele foarte bogate în vitamine și minerale. Fibre, vitamina C, antioxidanți sunt doar câteva plusuri ale spanacului.
  5. Broccoli – știu că este genul de plantă urâtă de toată lumea, că nu are un gust tocmai bun, însă este sănătoasă. Broccoli este unul dintre alimentele care conțin cele mai mari cantități de Vitamina A și Vitamina C.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Despre untul de cacao Multe dintre voi ați auzit despre untul de cacao dar foarte puține ați încercat să-l folosiți pentru a vă face mai frumoase. Trebuie să recunoaștem faptul că la nivel mondial, untul de cacao este o ba...
Cea mai bună rețetă pentru ceara de epilat Se spune că nu există metodă mai benefică pentru epilat decât celebra ceară de casă iar în cele ce urmează vom discuta despre una dintre cele mai bune rețete de preparare a acestei ceri pe care o veți...
Ce nu trebuie să faci ca să nu agravezi acneea Foarte multă lume se luptă cu acneea ani de zile și din păcate nu prea există tratamente care să dea rezultate 100%. Totuși, foarte mulți au probleme și observă că această boală se agravează fără să ș...
Video – Cum sa aplica extensiile clip-on Extensiile Clip-On sunt cele mai populare extensii de par, datorita faptului ca se monteaza foarte usor, nefiind nevoie de ajutor specializat. In plus, nu iti afecteaza parul. Noi iti recomandam sa ...
Spune NU zahărului Zahărul este inamicul nostru numărul 1 atunci când vine vorba despre asimilarea lui din dulciuri și alte minuni artificiale. Zahărul natural însă, este tot mai scump la vedere și tot mai greu de făcut...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here