SHARE

E destul de dificil să reușești să îți menții sănătatea în ziua de azi pentru că trăim într-o societate destul de plastică, artificială. Majoritatea alimentelor de pe rafturile magazinelor sunt foarte bogate în chimicale, foarte sărace în nutrienți, vitamine și minerale.

Din această cauza evident că s-a ajuns în acel punct în care sistemul imunitar este destul de slăbit și orice aport natural de vitamine și minerale este bine venit. În cele ce urmează vom discuta despre câteva alimente cu ajutorul cărora putem reuși să îmbunătățim sistemul imunitar, în mod natural.

5 alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

  1. Soc – deși este unul dintre fructele din care bunicii noștri obișnuiau să facă doar suc, acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C, îmbunătățind sistemul imunitar în cazul în care sunt consumate. Socul este unul dintre fructele care îți pot reda starea de sănătate atunci când ești bolnav de răceală sau gripă.
  2. Ciupercile – nu oricare ciuperci, ci cele champignon. Acestea sunt foarte bogate în seleniu și complexul de vitamine B. Seleniul este unul dintre mineralele care pot influența destul de mult starea de sănătate.
  3. Stridiile – nu știu câți dintre voi ați consumat vreodată stridii, însă sunt ideale pentru cei care au probleme cu sistemul imunitar. Sunt foarte bogate în zinc, un mineral cu rol covârșitor în menținerea unei stări de sănătate impecabilă.
  4. Spanacul – nu vei face mușchi asemenea lui Popeye marinarul dacă vei consuma spanac, însă este una dintre plantele foarte bogate în vitamine și minerale. Fibre, vitamina C, antioxidanți sunt doar câteva plusuri ale spanacului.
  5. Broccoli – știu că este genul de plantă urâtă de toată lumea, că nu are un gust tocmai bun, însă este sănătoasă. Broccoli este unul dintre alimentele care conțin cele mai mari cantități de Vitamina A și Vitamina C.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Ai probleme cu parul? Afla cum poti ingrosa firele de par Daca observi ca iti pica parul din ce in ce mai des si mai mult si ca iti sta in toate directiile, refuzand cu desavarsire sa se alinieze, nu te speria. Exista multe femei care se confrunta cu aceasta...
Cat de importanta este frumusetea? Se pare ca pe zi ce trece, in Romania frumusetea este din ce in ce mai importanta. Retelele de socializare precum Facebook sunt suportul perfect pentru narcisisti si pentru amatorii de lauda. Nu cred ...
Cercetătorii au dovedit: poți pierde în greutate atunci când dormi în ... Chiar dacă mulți dintre noi nu reușim să dormim cele 8 ore minim recomandate de către medici în timpul săptămânii, mai recuperăm în weekend. Partea bună este faptul că, potrivit ultimelor studii, aces...
Voi cresteti plante in apartament? 5 motive sa ai plante in apartament In Romania, populatia preponderenta traieste la oras, in apartamente. Atunci cand stai la bloc, spatiul este o problema destul de mare. Cu toate acestea, toata lum...
Care sunt beneficiile polenului pentru sănătatea noastră? Polenul reprezintă un compus ce derivă din industria apiculturii, iar după cum știm, cam tot ce ține de acest domeniu are foarte multe beneficii asupra organismului nostru. Vom vedea în cele ce urmeaz...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here