SHARE

E destul de dificil să reușești să îți menții sănătatea în ziua de azi pentru că trăim într-o societate destul de plastică, artificială. Majoritatea alimentelor de pe rafturile magazinelor sunt foarte bogate în chimicale, foarte sărace în nutrienți, vitamine și minerale.

Din această cauza evident că s-a ajuns în acel punct în care sistemul imunitar este destul de slăbit și orice aport natural de vitamine și minerale este bine venit. În cele ce urmează vom discuta despre câteva alimente cu ajutorul cărora putem reuși să îmbunătățim sistemul imunitar, în mod natural.

5 alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

  1. Soc – deși este unul dintre fructele din care bunicii noștri obișnuiau să facă doar suc, acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C, îmbunătățind sistemul imunitar în cazul în care sunt consumate. Socul este unul dintre fructele care îți pot reda starea de sănătate atunci când ești bolnav de răceală sau gripă.
  2. Ciupercile – nu oricare ciuperci, ci cele champignon. Acestea sunt foarte bogate în seleniu și complexul de vitamine B. Seleniul este unul dintre mineralele care pot influența destul de mult starea de sănătate.
  3. Stridiile – nu știu câți dintre voi ați consumat vreodată stridii, însă sunt ideale pentru cei care au probleme cu sistemul imunitar. Sunt foarte bogate în zinc, un mineral cu rol covârșitor în menținerea unei stări de sănătate impecabilă.
  4. Spanacul – nu vei face mușchi asemenea lui Popeye marinarul dacă vei consuma spanac, însă este una dintre plantele foarte bogate în vitamine și minerale. Fibre, vitamina C, antioxidanți sunt doar câteva plusuri ale spanacului.
  5. Broccoli – știu că este genul de plantă urâtă de toată lumea, că nu are un gust tocmai bun, însă este sănătoasă. Broccoli este unul dintre alimentele care conțin cele mai mari cantități de Vitamina A și Vitamina C.

 

 

S-ar putea să îți placă și...

Cum te poate ajuta sucul de varză Știu că mulți dintre voi sunteți obișnuiți cu sucul de roșii, cu sucul de morcovi, cu sucul de portocale și așa mai departe. Oamenii fac suc din majoritatea fructelor și legumelor cunoscute. Cu toate ...
Poate forma corpului tau sa iti indice cat de sanatoasa esti? Femeile sunt obsedate de propria greutate, insa cu siguranta nu toate cele slabe sunt sanatoase sau cele supraponderale bolnave. Corpurile noastre nu functioneaza in acest mod si in cele ce urmeaza o ...
Medicamentele tradiționale sau naturiste?   Medicamentele în ziua de azi sunt pe toate drumurile și din păcate, în România, nimic nu-și prea face efectul. De ce? Păi pentru că nu au o concentrație asemenea medicamentelor care se vând ...
Sucul de păstârnac – beneficii pentru sănătate Sucul de păstârnac este unul dintre cele mai sănătoase pentru organismul nostru iar în cele ce urmează vom discuta despre beneficiile acestuia. Cred că în ultimii ani a apărut o modă cu sucurile făcut...
Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci mai multe fibre... Cred că mulți dintre cei care se află la dietă s-au întrebat măcar o dată ce se întâmplă cu organismul lor atunci dacă vor crește consumul de fibre. Ei bine, haideți să discutăm un pic despre acest su...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here