SHARE

Am mai discutat noi despre sistemul sanitar de stat și am ajuns la concluzii nu prea frumoase. Ideea de bază este să nu ai de-a face cu medicii români din țara asta pentru că de cele mai multe ori sunt șanse să pleci mai bolnav decât intri în spitalul respectiv. De ce se întâmplă asta? De ce există atât de multe cazuri de malpraxis în România? Vom discuta în cele ce urmează despre 3 motive pentru care malpraxisul nu va fi eliminat niciodată din sistemul sanitar de stat.

3 motive pentru care nu vom elimina niciodată malpraxisul din sistemul sanitar de stat

  1. La Facultatea de Medicină se intră cu media 5. Am cunoscut recent un caz în care un tip care a luat media 5 la BAC și a intrat la facultatea de medicină. Cum am putea oare să avem medici de nota 10, care să nu greșească și care să nu poată fi acuzați de malpraxis dacă nu avem oameni de 10 încă din start. Cum va putea un individ de 5 să devină de 10 în decurs de doar câțiva ani? E clar că dacă formăm oameni de 5, vom avea medici de 5. Admiterea la facultatea de medicină trebuie să se schimbe odată pentru totdeauna și să intre acolo doar oamenii serioși care serioși au fost încă de mici, nu acei mediocri de 5. Să se elimine posibilitatea de a studia cu taxă la acea facultate…
  2. Medicii competenți sunt forțați să plece din țară. Știm cu toții că medicii buni pleacă an de an din țară și se duc în străinătate. După ce sistemul de învățământ românesc investește în ei aproape 20 ani, oamenii aleg să plece dar nu trădarea asta e de vină în principal, ci faptul că e mai atrăgător un salariu mult mai mare. Orice medic dorește să muncească pe un salariu decent și e clar că în România cel puțin nu-l vor avea niciodată. Una e să muncești pe 3000 de lei / lună și alta e să muncești pe 3000 de euro pe lună minim.
  3. Salariile foarte mici din sistem conduc la dezinteres. Mentalitatea din România împinge sistemul sanitar într-o groapă mult mai adâncă decât pare. Dacă ajungi la spital nimeni nu-și dă interesul pentru tine, nici măcar infirmierele dacă nu le dai 5 lei. Sistemul sanitar românesc este o încrengătură mizerabilă între incompetență, malpraxis, dezinteres și șpagă și din păcate nu cred că se va rezolva curând chestia asta. Nimic nu e mai dureros decât să fii bătrân, bolnav și sărac. Ești osândit la suferință și dacă nu dai bani, la malpraxis…

Cum se rezolva un caz de malpraxis?

Singura metodă prin intermediul căreia poți rezolva cazurile de malpraxis rămâne angajarea unui avocat malpraxis. Este singura cale prin care poți să-ți faci oarecum dreptate în cazul în care ai de-a face cu un medic incompetent care mai rău te îmbolnăvește în loc să te trateze. Știu că nimeni nu vrea să piardă vremea prin tribunale, dar din păcate este singura soluție pentru a se face dreptate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here