SHARE

Întotdeauna au existat păreri pro și contra Halloween. Această sărbătoare are loc pe data de 31 octombrie și are ca scop celebrarea tuturor sfinților. Sau morților. Este o sărbătoare de oricine celtică, nu americană, dar s-a răspândit în întreaga lume iar în ziua de azi, americanii sunt cei care pun cea mai mare pasiune în Halloween. De-a lungul timpului, sărbătoarea a avut mai multe forme și mai multe scopuri, axându-se 2000 de ani mai târziu pe ceva simbolic.

Din punctul meu de vedere, acest Halloween este genul de sărbătoare care pentru noi, românii, nu are prea mare importanță pentru că suntem un popor creștin care nu adoptă prea repede tradițiile altora. Din păcate (sau din fericire) la noi totul este foarte mult deformat, începând cu Halloween, Valentine’s Day, și multe alte sărbători împrumutate pe care alții le celebrează fără probleme. Pentru că noi avem o credință creștină, cu sărbători fixe și cunoscute, nu putem sărbători orice.

Acum, întrebarea de bază este dacă-i bine să-ți lași copilul să sărbătorească Halloween? Am auzit multe voci care au spus că nu-și lasă copiii să se ducă pe la petreceri cu costume și chestii de genul. Ei bine, din punctul meu de vedere Halloween este o distracție excepțională pentru cei mici. De fapt, noi nu avem sărbători în care să ne cumpărăm costume și să ne strângem câțiva inși și să ne simțim bine împreună, sărbătorile creștine sunt mult diferite față de idea de Halloween.

Copiii trebuie să se bucure de aceste sărbători împrumutate pentru că astfel vor asigura perpetuarea lor în viitor. Faptul că astăzi nu se sărbătorește Halloween ca în Statele Unite, este vina noastră. Nu am vrut să ne adaptăm la nou și am catalogat această sărbătoare drept una nașpa, interzicând celor mici să se bucure de ea de asemenea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here